Betydelsen av utelek för barn

March 8

Betydelsen av utelek för barn


Barn i tidigare generationer ofta hört uttrycket, "Gå spela utanför." Deras föräldrar och vårdnadshavare visste att ungdomar skulle kunna bränna bort överskottsenergin och förbättra styrka och koordination när de åtnjöt utomhus. Men lockelsen av video- och dataspel, tillsammans med de mycket regimented liv som många moderna barn leder, innebär att de ibland inte tillbringar tillräckligt med tid att utforska naturen. Men det är viktigt för en sund utveckling av flera aspekter av ett barns liv spelar utanför.

Hälsofördelar

Små barn kan utöva sina stora muskelgrupper mycket mer kraftfullt när de spelar utanför snarare än innanför. Aktiviteter som löpning, hoppa, klättra, svänga, hoppning och trampar alla kräver ett stort område och är viktiga för att utveckla grov motoriska färdigheter. Aktiv utelek bränner också fler kalorier än typiska inomhus sysselsättningar, och kan hjälpa ett barn att upprätthålla en hälsosam vikt. Enligt den fysiska aktiviteten riktlinjerna för amerikaner publiceras av US Department of Health and Human Services, barn som deltar i intensiv aktivitet varje dag kommer att ha förbättrat muskel kondition, bättre benhälsa, en gynnsam kroppssammansättning och förbättrad kardiorespiratorisk uthållighet.

Kognitiva FördelarEarly Childhood News, en publikation för föräldrar och lärare, säger att barn som spelar utanför ofta uppfinna sina egna spel, som utövar sina problemlösningsförmåga. När de gör upp regler för spel och öva dem med sina vänner, barn utvecklar organisatoriska färdigheter och ledaregenskaper. Deras kreativitet ökar och deras fantasi får näring.

Sensorisk lärande

Små barn lär sig bäst när alla sinnen är inblandade. De kan åstadkomma så mycket lättare genom att delta i utomhusaktiviteter där sevärdheter, ljud, dofter och texturer är rikt och varierat. Penn State University bättre Kid Care Program säger att tid att lära i naturen kan ge den bästa metoden för barn att få en förståelse för deras värld. Dessutom, enligt National Association för utbildning av små barn, kan ett barns perceptuella färdigheter lidande om en stor del av sin utbildning beror på datorer, video, tv eller andra medier. Alla dessa inlärningsmetoder kräver bara två sinnen, men ett aktivt deltagande av hela kroppen är en kraftfull läromedel.

Sociala förmåner

Att utanför främjar kooperativa spel, vilket leder till utveckling av sociala färdigheter. Väntar på en tur att gå ner en bild, som deltar i lagsporter, och arbetar med andra för att bygga ett sandslott är alla exempel på hur barn kan förbättra sin sociala förmåga utomhus. Att lära sig att lösa oundvikliga konflikter lekplats är en värdefull kompetens som väl. Scholastic Förälder och barn Magazine säger barn som utövar dela utrustning, inklusive andra barn i deras spel, och liknande konfliktlösning metoder lär inter lektioner som kommer att pågå dem en livstid.

Värdering för naturenBarn utvecklar en estetisk medvetenhet genom att vara utomhus, säger Early Childhood News. De lär sig att uppskatta synintryck, ljud och dofter av världen omkring dem. Ett barn kan tillfredsställa sin nyfikenhet om växter och djur genom att observera dem i deras naturliga livsmiljöer. Denna miljömedvetenhet utgör grunden för en livsstil som är inriktad på bevarande av resurserna och en respekt för naturen.


Relaterade artiklar