Lila Vinter Blomma buskar

November 28

Lila Vinter Blomma buskar


Vissa blommande buskar kommer att lägga färg till drab vinterlandskap trots de kalla temperaturerna och typiskt ogynnsamt väder. Vinter-blommande buskar som blommar i olika nyanser av lila kommer att stå väl ut mot fallit snö, vintergröna träd och kala grenar. Överväg att lägga dessa lila blommande buskar som kommer att visa sina blommor under de kallaste månaderna på året.

Scotch Ljung

Några exemplar av Scotch ljung, vetenskapliga namnet Calluna vulgaris, är kända för sin förmåga att föra färska blommor och blad i en trädgård under typiskt skarpa vintermånaderna. Enligt "Winter-blommande buskar" av Michael W. Buffin är Calluna vulgaris en rejäl vintergrön buske hemma i Storbritannien som är beundrad för sina lågväxande natur, nål-liknande blad och slående hösten genom vintern visning av färgglada, klockformade blommor. Av särskilt intresse för trädgårdsmästare som söker en lila vinter-blommande buske är "Ametist" och "Romina" sorter av ljung.

Spring Ljung

Vissa arter av våren ljung, vetenskapliga namnet Erica carnea, erbjuder en bländande samling av färgglada blommor att lysa tråkig vinterlandskap. Enligt "Winter-blommande buskar," den "Nathalie" olika Erica carnea har fantastiska lila blommor under vintermånaderna, och "Adrienne Duncan" sorten har mörkgröna blad som färgas svagt lila under vintermånaderna för att åtfölja buske mörklila blommor.

Hebe Speciosa

Hebe speciosa är en vinterblommande buske som bär levande rödlila blommor som blommar juli till slutet av december. Bladen på denna yvig buske är spjutformade och uppvisar en glänsande, grå-grön färg och oregelbundna grädde marginaler. Denna vintergröna buskarter växer vanligen till höjder på ca 40 inches, och är också känd som Hebe "Tricolor" och "Variegata."

Vinter Daphne

Winter Daphne, vetenskapliga namnet Daphne odora, är en lågväxande vintergrön buske som blommar med doftande, ro-lila blommor februari till mars. En annan sena vintern blommande Daphne art, D. tibast, är känd i februari Daphne, och detta prov ger rosa-lila blommor på bar, upprätt stjälkar innan blågröna blad av denna rejäl buske gren ut. Båda dessa vinterblommande Daphne arter växer för att nå höjder på ca 4 fot och är känsliga för övervattning.


Relaterade artiklar