Hur man fixar ett högt pH Balance i ett saltvattensakvarium

September 6

Hur man fixar ett högt pH Balance i ett saltvattensakvarium


Även om den friska pH-nivån för ett saltvattensakvarium är naturligtvis högre än för ett sötvattensakvarium är det fortfarande möjligt för de pH-nivåer att stiga för högt. Höga pH-nivåer återspeglar alkaliskt vatten, och om alkaliniteten hos vattnet är för högt, kan de känsliga reven och fisk i akvariet skadas. Med regelbunden testning och justering, kan eventuella saltvattensakvarium hållas på en hälsosam pH-nivå. Om du nyligen har testat ditt akvarium och fann pH-nivåer är för hög, sänka pH-balansen i ett saltvattensakvarium är en enkel uppgift.

Instruktioner

• Testa akvariets pH-balans. Testning bör utföras varannan vecka, samt efter varje viktig förändring i tanken, såsom en fisk dör eller blir sjuk.

• Vet de optimala pH-balans nivåer för alla fisk, koraller och växter i akvariet. De flesta saltvattensakvarium livet föredrar ett pH-värde över 8,0, men vissa fiskar har mer specifika krav.

• Ställ höga pH-nivåer långsamt, under loppet av en vecka eller mer. Om test kit registrerar en farligt hög nivå, såsom ett resultat på 10 eller mer, lägga en enda droppe citronsaft eller vanlig vit vinäger till tanken att börja sänka den omedelbart. Enligt Thomas Sasala på Fish Information Network, kan dessa hushåll häftklamrar säkert sänka ett högt pH utan att skada tanken.

• Använd en specialdesignad pH kemisk reduktion, vanligt förekommande i djuraffärer och akvarium leverans butiker, att noga sänka tankens pH-nivån. Testa några timmar efter varje tillsats av kemikalien. Experterna vid Advanced akvarist hemsida varnar sänka tankens pH-värdet mer än en halv nivå för var tredje dag, eftersom detta kan chockera fiskar och växter i tanken.

• Lägg till en specialdesignad saltvattens pH-buffert mix för att undvika onormalt höga eller låga pH-nivåer i tanken. Dessa innehåller kalcium, jod och andra viktiga kemikalier som finns i havsvatten som håller pH-nivån från att falla eller höja oväntat.

• Undvik oönskade fluktuationer i tankens pH-balans genom att utföra regelbundna partiella vattenbyten. Använd ett akvarium hävert för att ta bort en åttondel av akvariet vatten, sedan ersätta den med vatten på flaska.


Relaterade artiklar