Hur man blir en grossist kläder distributör

December 7

Hur man blir en grossist kläder distributör


Partihandel kläder distributörer är företagare som säljer kläder varor till återförsäljare och säljare. De flesta kläder, grossist distributörer upphandla sina varor från tillverkare. I vissa fall kan en grossist också vara tillverkare, sätta honom i fullständig kontroll över distributionskedjan. Att bli en grossist kläder distributör kräver normalt en gymnasieexamen och en intresse eller kandidatexamen i företagsekonomi eller marknadsföring.

Instruktioner

• Uppnå en gymnasieexamen, eftersom det är en viktig kvalifikation för ett jobb i grossistledet kläder distribution. Även om en high school-examen kan vara tillräckligt för vissa nybörjar positioner i grossist kläder distribution, är de flesta arbetsgivare söker kandidater med en intresse eller kandidatexamen.

• kurs Registrera i en intresse eller kandidatexamen program vid ett community college eller fyra år institution för att få verksamheten och / eller marknadsföring utbildning som krävs för att bli en grossist kläder distributör. Särskilda kurser om partihandel erbjuds på vissa handelshögskolor. Partihandel kläder distributörer är skyldiga att ha företagarkunskaper för att förstå de ekonomiska krafter som driver näringslivet, så ta företagande och ekonomi kurser också.

• Besluta om en viss typ av kläder du vill distribuera. Kontakta klädtillverkaren och fråga om sina grossistpriser och praxis. Ta reda på vilka produkter som har störst vinstpotential genom att jämföra detaljhandelspriser och sjöfart och omkostnader. I många fall är klädtillverkare finns i länder i tredje världen eller regionala områden. High end kläder distributörer bör vara särskilt noga med att kontrollera kvaliteten på produkterna.

• Starta din verksamhet. Rita upp en affärsplan detaljer specifika produkter, mängden varor du räknar att sälja och vem du planerar att distribuera den till. Kostnad kostnaderna, storleken på personal och vinstprognoser bör anges i affärsplanen liksom.

• Etablera en bra kredit värdering. Tala med banker om att få ett företag lån för att få de nödvändiga startkapital. De med dålig betalningsanmärkningar kan förvänta svårigheter att få sådana lån från banker och kanske vill överväga en privat investerare i stället.

• Vet den aktuella marknaden, och förstå dina konkurrenter. Förstå aktuella trender på marknaden hjälp undvika att fastna med varor överskott som ingen behöver eller vill ha. Nyckeln till att förstå efterfrågan är att kommunicera med dina kunder på en regelbunden basis och bygga goda kundrelationer från början.


Relaterade artiklar