Hur bli av för mycket klor i en pool

March 14Den rätta balansen av klor i din pool gör ren, säker och bekväm simning. För mycket klor i din pool kan vara skadligt för både simmare och poolen själv. En over-chlorinated pool kan blekna och nedbrytning poolen liner, korrodera filtreringssystem, samt irritera simmare ögon och hud. Testa din pool vatten och upprätthålla en lämplig klor balans kommer att hålla din pool trygg och trivsam.

Instruktioner

• Kör filtret och vänta ut. Efter att ha testat din vatten, om du upptäcker din klornivån är hög, köra filtret åtta till 10 timmar per dag i två till tre dagar och sedan testa igen.

• Om du inte kan vänta dagar för klorhalten att falla, lägga 113 till 170gr natriumbisulfit per 10.000 liter vatten i din pool. Natriumbisulfit normalt säljs som en granulär och ofta märkt: PH- (pH minus). Kör ditt filter åtta till 10 timmar per dag för att cirkulera vatten och kemikalier.

• Testa ditt vatten. Använd vatten testremsor (finns på varje pool butik) för att testa dina klor och pH-nivåer. För högt pH visar för mycket klor i ditt vatten. 7,3-7,5 är det optimala pH-nivån och 1,0 till 3,0 är idealiskt för en klor läsning.


Relaterade artiklar