Brudklänningar från 1920-talet 1930-talet och 1940-talet

September 25

Brudklänningar från 1920-talet 1930-talet och 1940-talet


En brudens brudklänning är en av de viktigaste faktorerna som går in i att skapa den perfekta stora dagen. Stilar av klänningar ändras från decennium till decennium, ge varje 10 år spänner över ett distinkt utseende och ton som skiljer den från en annan. Brudklänningar har en lång historia av evolutionen, men den vita färgen har gynnats sedan 1840, när drottning Victoria av England gifte sig med prins Albert av Saxe-Cobourg.

1920-talet

The Roaring Twenties var "en höjdpunkt tidpunkt i historien, då alltför formella kläder kastades åt sidan och mode in i moderna fronten", enligt Project bröllop. Detta var också årtiondet av flappers och början av kvinnliga uppror. Den typiska stil av decenniet innehöll en tappad midja och oformad livstycket, tillsammans med en huvudbonad bärs lågt över pannan för att likna Cloche hatt kvinnor bar sedan. Längden var vanligtvis lång, men halsen varierade.

1930

Mode var inte lika viktigt under trettiotalet, som den stora depressionen var i full gång och pengar var ofta snäva. En brud kan bära mode från det föregående årtiondet på hennes bröllopsdag, även om vissa stil förändringar började växa fram. Midjan höjdes till normala proportioner och necklines sjunkit. Brudklänning hemlines betade golvet och den kvinnliga formen återigen betonas. Denna trend var "mer uttalad årtiondet bar på, med införandet av partiskhet skära klänningar som kramade den kvinnliga figuren", säger Elizabeth Davies Dress Finder.

1940-talet

Med andra världskriget rasar på under den första halvan av fyrtiotalet, duk var en bristvara, dyrt och svårt att få tag på. Detta är ett decennium i modern mode där brudar inte alltid bära vita bröllopsklänningar. Om bruden hade turen att ha vit, stilen var ofta elegant, med en kåpa ringning och långa ärmar. Mot slutet av decenniet, fylligare kjolar var trenden, eftersom tyget var inte längre en bristvara, med breda axlar och en älskling halsen.

Vintage Style

Femtiotalet omfamnade ultra-feminina bröllopsklänningar med blygsamma nedskärningar och brudar bli galen för spets efter restriktioner för tyg hävdes, enligt TLC. Den Sixties såg några korta hemlines, bubbla mantlar och slutligen A-form. Den Seventies såg en mer avslappnad stil och ett överflöd av blommor, med fler och fler bröllop hålls utomhus. Men 1920-talet, 1930-talet och 1940-talet är de årtionden exemplifierar klassisk gammaldags stil. Moderna brudar hämtar sin inspiration från dessa årtionden när vi letar efter, eller till och med att designa egna vintage brudklänning.


Relaterade artiklar