Hur man hanterar Teen Stress

October 20

Hur man hanterar Teen Stress


Under tonåren, kan känslomässiga, fysiska, akademiska och sociala förändringar utlösa stress. Tonåringar som inte vet hur man ska hantera stress effektivt löper en ökad risk att drabbas av ångest, depression och fysiska sjukdomar. Learning stresshantering kompetens är avgörande under denna tid. Föräldrar kan hjälpa sina barn genom att övervaka deras beteende och är alltid tillgängliga för att prata med dem och trösta dem. Tonåringar kan lära effektiva coping tekniker som hjälper dem att slappna av och lugna ner.

Instruktioner

• Hantera din dagliga schema. Prioritera aktiviteter och undvika overscheduling din personliga kalender. Klipp ut en eller flera aktiviteter om du känner dig överväldigad. Delta i de aktiviteter som är viktigast för dig. Schema raster och delta i roliga aktiviteter, såsom sport och umgås.

• Gör sova en prioritet. Enligt National Sleep Foundation, tonåringar behöver minst 9 timmar 15 minuter sömn varje natt för att fungera vid sin fulla kapacitet under sina vakna timmar. Brist på sömn kan leda till koncentrationssvårigheter och trötthet. Din kropp och själ är mindre klara vardagliga stressfaktorer.

• Lär dig att andas tekniker för att lugna din kropp naturligt. När du andas djupt, skickar din hjärna ett meddelande till din kropp att slappna av. Sitt i en stol och blunda. Placera handen på magen. Ta ett djupt andetag genom näsan och fyll lungorna med så mycket luft som möjligt. Andas ut genom munnen, släppa all luft. Fokusera på den luft som kommer in och går ut. Handen på magen ska flytta upp när du andas in och ner när du andas ut. Upprepa detta upp till tio gånger när du är stressad eller känner uppkomsten av stress.

• Få regelbunden motion och äta en hälsosam kost för att stärka din kropp och för att bättre hantera stress. Få minst 60 minuters motion dagligen, vilket rekommenderas av Centers for Disease Control and Prevention. Inkludera konditionsträning, såsom promenader eller jogging; styrketräningsövningar, såsom armhävningar och crunches; och ben stärka motion, såsom hopprep. Äta grönsaker, frukt, fullkornsprodukter, magert protein och fettsnåla mejeriprodukter för att ge din kropp med nödvändiga vitaminer och mineraler. Undvik överskott av socker, koffein, alkohol och fett.

• Tänk positiva tankar och minska negativa tankar. Att vara optimistisk kommer att ge dig en bättre syn på saker och göra det möjligt för dig att hantera stress. Sätta dig ner påverkar din självkänsla och kommer att återspegla i en dålig attityd och en pessimistisk och dyster outlook.

• Öva muskelavslappningsteknik för att eliminera stress. Ligg ner med armarna intill kroppen. Blunda och spända upp alla muskler i kroppen. Håll spänningen i upp till 5 sekunder innan du släpper den. Upprepa detta fem gånger när du känner dig stressad.

• Prata med dina föräldrar, lärare, en terapeut eller en vän om de frågor som får dig att bli stressad. Att prata och kommunicera ha en läkande effekt. Bygg ett stödnätverk till vilket du kan vända i tider av stress.

• Inse att du inte behöver vara perfekt. Perfektionism och konstant behov av att vara bäst bara bidra till stress. Var inte rädd för att be om hjälp med uppgifter som du måste fylla i, och inte tvekar att säga "nej" när du känner dig överväldigad.


Relaterade artiklar