Hur man identifierar en skäggig Iris

October 13

Hur man identifierar en skäggig Iris


Den kungliga elegans skäggiga iris i en solig överklaganden växande område för många trädgårdsmästare. Finns i en mängd olika färger, skäggiga iris ger vackra blommor i slutet av våren för att dekorera en blomma säng. Undersök iris blommar noggrant för att identifiera en skäggig iris. Den skäggige iris sort förtjänat sitt namn, ställa in det bortsett från andra iris sorter på ett speciellt sätt.

Instruktioner

• Undersök iris blommar. Iris blommar alla har sex kronblad med samma grundläggande standarder och faller. Normerna är de tre kronblad som reser upprätt på blomma. Fallen är de tre kronblad som hänger runt kanterna på blomma.

• Leta efter nyckelvariabel som identifierar och ställer skäggiga iris från andra iris sorter. Skäggiga irises har en suddig liten "skägg" sticker ut från mitten av blommor, som ligger högst upp i mitten av varje höst. De liknar piprensare eller chenille stjälkar. Färgen på skägg ofta i kontrast med kronblad färg.

• Notera höjden av skäggiga iris. Skäggiga irises kan delas in i flera olika kategorier, inklusive miniatyr dvärg (mindre än 8 inches tall), standard dvärg (mellan 8 och 15 inches tall), mellanliggande gränsen eller miniatyr höga (mellan 16 och 27 inches tall) och lång (mellan 28 och 38 inches tall). De kortare sorter har i allmänhet mindre blomningar än de högre sorterna göra.

• Se upp för skäggig iris växter att blomma under våren med en blomma på toppen av varje lång stjälk. Skäggig iris blad är lång och smal med medium grön färg.


Relaterade artiklar