Head & Neck problem

May 14

Head & Neck problem


De flesta vuxna har upplevt huvud eller nackproblem på en viss nivå. Frågor i samband med huvud och hals är ofta smärtsamma och sträcker sig från måttlig till svår. Beroende på orsaken smärta till huvud och hals kan vara milt irriterande eller kronisk och försvagande.

Migrän

Enligt National Headache Foundation, 28 miljoner amerikaner lider av kronisk migrän. Sammandragningar av blodkärl och förändringar i hjärnan kan leda till migrän. Smärta från migrän varierar från måttlig till svår och beskrivs ofta som bultande eller bultande. De flesta migrän sista mellan fyra timmar till tre dagar och kan förekomma upp till fyra gånger per månad. Symtom som förknippas med migrän illamående eller kräkningar, ljuskänslighet och känslighet för lukter.

Brain Aneurysm

En hjärnaneurysm är ett försvagat område i artären som levererar blod till hjärnan. Väggen i artären utbuktningar och kan så småningom brista, vilket resulterar i en stroke eller i vissa fall död. Brain aneurysm ofta upptäcks under medicinska test för andra frågor. Symtomen är huvudvärk, dimsyn, nacksmärta och förändringar i tal. De som löper större risk för hjärnaneurysm inkludera kvinnor, afroamerikaner, de med en familjehistoria av hjärnan aneurysm, rökare och heltidsarbete med högt blodtryck.

Hjärnskakning

Hjärnskakningar inträffar när hjärnan träffar skallen. Påverkan som orsakar hjärnan som skall glasburk kan resultera i en hjärnskakning även om huvudet inte är den del av kroppen påverkas. Hjärnskakningar är den vanligaste idrottsrelaterade skador. Enligt Web MD, finns mellan 1,6 miljoner och 3,8 miljoner idrottsrelaterade hjärnskakningar varje år. Hjärnskakningar kan variera från mild till svår. Symtom på hjärnskakning inkluderar, men är inte begränsade till, yrsel, dubbelseende, förvirring och minnesförlust. Symtom kan uppträda omedelbart eller kanske inte vara uppenbart för dagar.

Neck Pain

Nack smärta uppstår någonstans från toppen av skulderbladen till botten av skallen. Det kan tyckas som styvhet, en knut eller skarpa eller bultande smärta. Dålig hållning, ansträngning under övningar eller annan fysisk aktivitet som att måla ett tak eller skador såsom whiplash kan orsaka nacksmärta. Mindre vanliga orsaker till nacksmärta inkluderar artrit, infektion och förträngning av ryggradskanalen. Även nacksmärta är sällan livshotande, kan kronisk nacksmärta leda till ångest, trötthet och depression.

TMJ

TMJ (käkleden sjukdom) orsakar smärta i käken, ansikte, hals och huvud. Skador som en whiplash eller ett hårt slag mot nacken eller huvudet kan leda till TMJ. TMJ kan också orsakas av clinching och slipning tänder, käken störningen och artrit. Symtom på TMJ dysfunktion smärta eller ömhet i nacken, käken, ansikte och huvud, oförmåga att öppna munnen bred, ett knäppande eller klickande ljud när du öppnar munnen och svårigheter att tugga. Tandläkare kan ha möjlighet att diagnostisera TMJ genom att utvärdera patientens symptom och genom att göra en magnetresonansbild (MRI) examen.


Relaterade artiklar