Hur ta isär en IBM ThinkPad 600 Typ 2645

June 9

Hur ta isär en IBM ThinkPad 600 Typ 2645


IBM ThinkPad 600 anses vara en av de arbetshästar i IBM-serien bärbara datorer. Idag är många begagnade ThinkPad 600s är fortfarande på marknaden auktion webbplatser och andra återförsäljare, ofta prissatta vid eller nära kostnaden för en ny laptop som erbjuds av andra tillverkare. Skulle du behöver byta en del i din bärbara dator eller om du vill sälja din gamla bärbara dator för delar i denna lukrativa marknad, skulle det inte vara alltför svårt att ta isär din IBM ThinkPad 600 laptop.

Instruktioner

• Ladda ner IBM Thinkpad 600 Typ 2645 Betjäning handboken och skriva ut den för enkel referens (se Resurs för en länk till nedladdningssidan).

• Bestäm hur mycket demontering som krävs för att göra den uppgift du vill åstadkomma. Till exempel, om du bara vill ersätta det interna modemet, behöver du bara ta bort tangentbordet. Om du vill helt ta isär den bärbara datorn för att rädda delar, kan du behöva ta bort alla komponenter från fallet.

• Ta bort den bärbara datorn från strömkällan och stänga ner maskinen helt. Vänd maskinen upp och ned på en plan yta, med maskinens framsida mot dig.

• Ta bort hårddisken genom att skruva den enda skruven som håller locket på plats. Denna skruv ligger intill batteriet, vid den främre högra sidan av maskinen. Skjut locket från hårddiskplatsen och dra försiktigt på den exponerade blå fliken för att ta bort hårddisken.

• Ta ut CD (eller annan mediaenhet) från swap enhetsfacket genom att skjuta låset bar till vänster och försiktigt dra cd-enheten från facket.

• Ta bort minnesluckan genom att skruva den enda skruv över facket. Bänd försiktigt batteripaketet borta från anslutningen, med en liten platt skruvmejsel. Ta minnet med hjälp av skruvmejsel för att bända minneshållarna lösa från de enskilda minneskretsar. Se bruksanvisningen för exakt instruktion om hur man gör detta, om det behövs.

• Leta upp pilar som pekar att skruva covers på maskinen. Lossa skruven täcker med en skruvmejsel. Ta bort skruvarna en i taget och placera dem på ett säkert ställe.

• Öppna den bärbara datorn och ta bort tangentbordet genom att skjuta tangentbordet något framåt. Det kommer att ta bort lätt om du har tagit bort alla skruvar som är markerade med pilarna. Du har nu tillgång till insidan av din ThinkPad 600.

• Se till underhållsmanual för ytterligare avlägsnande av delar som är placerade i den bärbara datorn bas.

• Ta bort de två skruvskydden ligger på de nedre hörnen av den bärbara skärmen hållaren. Skärmen lockenheten kan nu tas bort, så att du tillgång till den bärbara skärmen. Bänd försiktigt anslutningen från skärmen till grafikkortet i basen för att ta bort skärmen. Följ bara den smala kabeln från skärmen till moderkortet för att lokalisera kortet.

• Sätt ihop den bärbara datorn i omvänd ordning när du har reparerat eller bytt ut defekta delen, om så önskas.


Relaterade artiklar