Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin

January 2

Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin


Maytag tvättmaskiner måste servas över tiden. Vanliga problem, såsom dränering eller spinning frågor, kan snabbt åtgärdas med enkla, felsökningstips. Större problem, som ett avlopp läckage, till exempel, kan kräva ersättning av Maytag dräneringsdelar. Har din Maytag tvättmaskin manual redo att hjälpa dig att lösa dessa ibland modellspecifika problem. Kontakta tillverkaren för reservdelar som är lämpliga för din Maytag tvättmaskin.

Instruktioner

• Utvärdera lasten. Överbeläggning din tvätt med för mycket kläder (eller inte tillräckligt) kan påverka vattenfyllning. Se också till att distribuera kläder jämnt innan du använder.

• Ta reda på om brickan är ansluten till vägguttaget. Återställ brytaren om det behövs.

• Ta bort eventuella veck från avloppsslangen. Rensa verktyget badkar avloppet vid behov.

• Stäng brickan lock säkert att lägga tryck på locket omkopplaren. Locket switch förhindrar brickan från operativsystemet när locket är öppet. Om den är stängd, men fortfarande inte fungerar, kanske växeln vara defekt. Enligt Maytag, brickan inbyggda misslyckande funktionen kommer att hålla det från spinning eller dränering tills locket brytaren bytas ut. Kontakta en auktoriserad Maytag tjänsteleverantör för att få hjälp om du misstänker en felaktig lockbrytare.

• Undvik att överbeläggning din last; en obalanserad, tung last kan bidra till överdriven vatten fyllning som kan läcka. Skjut brickan bort från väggen för att se baksidan. Kontrollera om vattenslangen är ordentligt ansluten till maskinen.

• Byt ut hela slangen om du ser punkteringar. Om slangen är i gott skick, byt bara den interna brickor. Investera i nya stål eller plast yttre baljor om de rostiga, punkterade eller split.

• Skruva av åtkomstpanelen och sök efter läckor inom den inre facket som maskinen fylls. Om läckor visas som cykeln fortsätter, sedan tillbaka pumpen. Stäng av tvättmaskin och koppla bort den från eluttaget. Försiktigt luta brickan uppåt för att komma åt under enheten använda en domkraft så brickan inte välter när du utför arbetet.

• Lossa de två motorfästbultar med en skiftnyckel för att minska spänningen på bandet. Lossa pumpslangen och skruva dess monteringsbultar med en momentnyckel. Lossa remskiva med händerna. När hela pumpen och slangen tas bort, installera den nya pumpen genom att först och skjut pumpspaken i agitatorn platsen och anpassa bältet med remskiva.

• Rikta in bulthålen och dra åt monteringsbultarna. Anslut alla slangar och snäpp i klämmor. Dra mot motorn för att skapa spänning på bandet, dra åt den bakre motorfästbult. Fäst monteringsbulten ligger på motorns motsatta sida. Placera brickan tillbaka på golvet och sätt i den igen.


Relaterade artiklar