Olika sorter av Pond Fish

May 25

Olika sorter av Pond Fish


När fisk entusiaster väljer att skapa en damm inslag i deras gård, är den första typen av fisk som de anser ofta koi. Det är den mest populära av alla dammfisk och den typ du ser i dammar på plantskolor och i hotell inställningar. Men andra sorter av fisk är väl lämpad för din trädgård damm, alltför.

Koi

Olika sorter av Pond Fish


Koi är stora prydnads karp med ursprung i Japan. Med sina vackra mönster och färger, de är en favorit för dammägare. Koi få sina namn från det japanska ordet för sin färg och en del kan ha flera namn: "ai" är "blå" och "Orenji" är "orange". De mest populära koi är metall koi, kända som "go sanke". De värderas för sin metallisk lyster och alla andra koi skiljer sig från dem som "icke-metalliska." Koi är också uppkallad efter deras olika mönster som hänför sig till kvaliteten och andelen skalbeläggning. Fjäril Koi är en mängd som kännetecknas av långsträckta fenor och skäggtömmar, eller taktila whiskers.

Guldfisk

Olika sorter av Pond Fish


Inte alla guldfisk är härdiga nog att vistas utomhus hela året. Den vanligaste och härdigaste är den gemensamma guldfisk. De finns i rött och vitt, vitt och gult till ljust orange. Comet guldfiskar är en art som är mycket önskvärd på grund av dess stora ryggfenan och vita och röda eller vita och orange mönster. Shubunkin finns en mängd olika guldfisk som kännetecknas av en mångfärgad kropp mönster i orange, vitt, svart, grönt, gult, etc. De ger visuell intresse för din damm som gör koi göra men är billigare. Shubunkin är mindre iögonfallande, men inte din damm vatten är mycket tydlig.

Stör

Olika sorter av Pond Fish


Sturgeon är en mindre känd mängd kallvatten fisk som kommer att göra bra i en trädgård damm. Den bästa typen att använda är sterlet, som fått sitt namn från den stjärnformade kropps scutes (beniga platta) som i sin hud. Denna art är på små sida och kräver väl syresatt vatten.

Orange-Spotted SunfishDe orange prickig klumpfisk trivs i utomhusdammar, men får inte föras in i en damm med andra Sunfish. De känns igen på den vita kant runt öronfliken bakom varje öga. Hanen har distinkta rödaktig-orange fläckar.

Sutare

Olika sorter av Pond Fish


Sutare är benägna att dröja kvar på botten av dammen så fungerar bäst i grunt vatten. Det finns tre huvudsakliga typer av sutare: röd, röd-vitt och grönt. De är en lättskött fisk. Hanar kan kännas igen av deras stora bäcken fin; en mogen kvinna kan lägga hundratusentals ägg i ett års tid, så om du inte kan tala om sex när du gör ditt köpbeslut, bara köpa en sutare.

Orfe

Olika sorter av Pond Fish


Orfe har smala, strömlinjeformade kroppar och kräver en hel del bad rum. Köp en liten grupp av dessa som de kan bli nervös när de är ensamma. Orfe kan ses patrullerar ytan på din damm på en sommarnatt när de är på jakt efter myggor. Orfe sorter är guldid, silver orfe och blått orfe.


Relaterade artiklar