Varför känner jag mig alltid hungrig även efter att ha ätit en måltid?

March 28

Varför känner jag mig alltid hungrig även efter att ha ätit en måltid?


Precis som din bil, behöver din kropp bränsle (mat) för att hålla motorn igång. Hunger är bränslemätaren som låter dig veta när tanken körs på tomt. Om din hunger är kostrelaterade, lära den mekanism som utlöser det gör att du kan styra denna funktion. Hunger är också en bieffekt av flera sjukdomstillstånd och läkemedel.

Fiber och hunger

Den mat du äter påverkar den metaboliska processen för matsmältning och införa en betydande inverkan på hunger tillfredsställelse (mättnad). Förutom att vara näringsmässigt sämre än naturliga livsmedel, bearbetade livsmedel påskynda processen för matsmältning på grund av deras lågt fiberinnehåll. Livsmedel rötas för snabbt leda till snabb återgång av hunger symtom, enligt hemsidan, på planeten Jorden. Innehållet högre fiber i hela och naturliga livsmedel minskar hastigheten för matsmältningen och ger bulk till dig att känna dig mätt längre perioder.

Mättnad och hunger

Enligt "biomarkörer för mättnad och mättnad", "American Journal of Clinical Nutrition," Juni 2004 "... glukos och insulin hos människor är huvudsakligen involverade i mättnad eller måltid inledande." De typer av mat du äter inte bara leverera bränsle för hjärnan och energi för din kropp; de utlöser svaren från mättnad och hunger.

Kontroll Hunger

Glukos ger bränsle för hjärnan och energi för din kropp. Enligt Caobisco, "en varaktig blodsockernivå inducerar mättnad hos människor ... genom frisättning kolhydrater långsamt." Färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter ger dig långsam frisättning, komplexa kolhydrater (socker) som hjälper till att hålla blodsockernivån stabil. Livsmedel som innehåller enkla kolhydrater (socker) som bearbetade livsmedel, snacks, sockrade läskedrycker, godis och tårta utlösa en snabb ökning av blodsocker följt av en lika snabb nedgång i blodglukosnivåer. Detta initierar hunger svar, även om du bara har ätit. Caobisco stater protein bidrar också till att upprätthålla längre perioder av hunger tillfredsställelse.

Medicinska Orsaker till Hunger

Diabetes typ 1 och typ 2, och diabetisk hypoglykemi orsaka överdriven hunger på grund av deras inverkan på insulinsvar. Enligt American Heart Association, hypoglykemi, (inklusive icke-diabetiker hypoglykemi), är en allvarlig, ibland med dödlig utgång, tillstånd som orsakar symptom som inkluderar överdriven hunger. Graves sjukdom är en sköldkörtel tillstånd som orsakar ökad aptit, enligt en studie av S. Röjdmark, et al., Arkiveras i PubMed juni 2005. Studien visar kortison, steroider och antidepressiva medel bland de mediciner som orsakar symptom på svält.

Styra Medicinska Orsaker till Hunger

En läkare behandlar medicinska orsakerna till svält eller ökad aptit med särskilda kostrekommendationer och andra behandlingsformer. Förändringar i kosten bör inte göras utan att först rådfråga en vårdgivare, eftersom de kan ha en negativ inverkan på befintliga medicinska problem.


Relaterade artiklar