Hur man skriver en kärleksscen i ett manus

August 8Kärleken har inspirerat några av de mest kraftfulla historier och filmmanus. Kärleksscener kan ta många former. De kan vara öppet sexuellt, underförstått, hjärtskärande eller mjuk och lynnig. En kärleksscen i ett manus måste noggrant utformad för att åberopa starka känslor två personer har för varandra.

Instruktioner

• Studera klassikerna. Romantik filmer är några av de mest fängslande berättelser. Filmer som Casablanca, Borta med vinden, Romeo och Julia, och Frukost på Tiffany är bara några stora kärlekshistorier som du bör titta på. Var uppmärksam på hur historien utvecklar och till de mest passionerade stunder i filmen. Ta anteckningar och komma ihåg vad du lärt dig för din egen manus.

• Öva skapa kärleksscener. Ta två karaktärer och skriva - i ett stycke eller två - en uppdelning av en romantisk komedi manus. Sedan tar de samma två tecken och föreställa sig en romantisk tragedi. Tänk om skillnaderna i humör och inställning som karaktärerna finns i, och hur kärleksscener ser dramatiskt annorlunda i varje scenario. Skriv en bred vision av scenerna, liksom dina idéer för tecken nyans, inställning och även musik. Lyssna på romantisk musik kommer att inspirera dig att skriva en kärleksscen - och om det är en låt som du föreställa att vara en del av filmen, då inkluderar det som en anteckning i själva skriptet.

• Skapa en romantisk stämning och inramning för din manus baserat på vad som skulle fungera bäst för den typ av berättelse du säger. Kanske dina karaktärer är två adelsmän exil till ett främmande land med krig och terror rasar omkring dem, eller de kan vara två Midwestern tonåringar i gymnasiet inser glädjen och smärtan av kärlek för första gången. Inställningen kommer att öka och inspirera kopplingen mellan din älskare. I exemplen ovan adeln skulle vara spänd och rädd, eftersom de befinner sig i en farlig miljö - medan tonåringarna kommer att vara rädd på grund av bristande erfarenhet och sociala förväntningar.

• Fokus på information om dina två älskande. Fråga dig själv hur de är både känsla och överväga motivationen hos karaktärerna. Tänk på vad som står på spel i deras förhållande om de gör eller inte träffas. Att ha en god förståelse för de konsekvenser som berörs kommer att hjälpa till att leda dig till en välskriven kärleksscen.

• Visa, inte berätta. Du kommer att höra detta i någon skrift klass, men det är särskilt relevant i manus. Film är en visuell media och ett uttryck för känslor inte alltid sker verbalt. Låt dina läsare se, känna och föreställa sig hur dina karaktärer måste känna. Skapa en överdriven medvetenhet i dina kärleksscener - inklusive små detaljer såsom blossande kinder eller svett på en karaktärs panna kommer att lägga sinnlighet och realism till manus. Den känslomässiga effekten av de två tecknen kan uttryckas i varje gest. Ett exempel på detta är ett ögonblick av oavsiktlig kontakt mellan två tecken när en vidrör den andra. De kan byta en lång blick fylld med sexuell spänning. Använd små stunder av uttryck som detta att bygga spänning för climactic release - vilket är den högsta punkten på spänningen i ett filmmanus.

• Agera ut. När du har skrivit din kärleksscen, har några vänner läst och "handling" ut scenen. Läs hela berättelsen alltför. Att göra detta kan berätta en hel del om vad och inte fungerar för scenen.


Relaterade artiklar