Vardagsrum Möbler Layout Idéer

January 1

Vardagsrum Möbler Layout Idéer


Besluta om ett vardagsrum möbler layout beror på rummets huvudsakliga användning. De flesta människor underhålla gäster eller titta på TV i sina vardagsrum. För familjer med barn, kan vardagsrummet fördubblas ett lekrum. Oavsett hur du använder ditt vardagsrum, kan du ordna det på ett sätt att få ut det mesta av rummet.

Fokus på TV

Möbler placering betonar vissa föremål eller delar av ett rum. Om du använder vardagsrummet i första hand för att titta på TV, sätta TV i ett framträdande område. Ordna möbler så TV är synlig från varje säte. Du kommer att sluta med en U- eller L-formad arrangemang beroende på mängden av möbler i rummet. Se till att det finns tabeller inom räckhåll för varje säte för drycker och snacks. Använd en underhållnings stativ med tillräckligt med lagringsutrymme för att hålla alla de filmer och videoutrustning tillgänglig. Tillåt gott om utrymme för människor att komma in och ut ur rummet genom att hålla möblerna ett lämpligt avstånd från TV: n eller genom att placera tv på väggen mittemot ingången.

Fokus på konversation

Om du använder vardagsrummet för att underhålla gästerna, undvika att göra tv i fokus i rummet. Betrakta två soffor i stället för en soffa och en soffa. Placera de två soffor, som vetter mot varandra, på varsin sida av rummet. Placera ett soffbord mellan soffor för att skapa en bekväm separation. Placera TV vid sidan av de två soffor. Det kommer fortfarande att vara synliga, men det kommer inte att vara visuellt påträngande. Placera lampor på vardera änden av soffor att ge gott om ljus, och slutet tabeller på varje sida för att ge utrymme för drycker och snacks. Lägg Fåtöljer vid sidan av rummet mittemot TV att öka det tillgängliga sittplatser i rummet.

Fokus på barn

I vardagsrummet finns ofta en mängd olika ändamål. Det kan vara på rummet för att titta på tv, besök med vänner och underhållande barn. I detta fall är det bra att skapa zoner. Space möbler nära varandra och bort från en vägg för att skapa ett område för samtal och besöker med gäster. Placera tv i ett läge syns från alla platser, men överväga att använda ett underhållnings stå med dörrar som stänger över TV. Detta gör att du kan visuellt eliminera TV när du inte vill att det ska vara rummets fokus. På sidan av rummet mittemot TV, lämna ett område mellan väggen och möbler för barn att leka och röra sig. Inrättande av en distinkt barns område ger dem möjlighet att spela på samma gång andra tittar på TV eller besöker.


Relaterade artiklar