Hur man gör mosaikplattor med polymer Clay & Tyg

December 25

Hur man gör mosaikplattor med polymer Clay & Tyg


Polymer clay är ett mångsidigt hantverk material för allt från smycken objekt till heminredning Polymer lera finns i en mängd olika färger och utföranden, men du kan också försköna leran med färg, cabochons och decoupage mönster och skapa ett distinkt utseende för dina projekt. Var kreativ och göra mosaik med polymer lera och tyg. Mosaik är mindre än två inches torget och kan vara någon form. De cottoplattor är enkla att göra och tyg designalternativ är obegränsade.

Instruktioner

• Knåda en baseboll-storlek mängd polymer lera att mjuka upp den. Platta till uppmjukade leran på en arbetsyta som omfattas av vaxat papper.

• Rulla tillplattad leran genom den största inställningen på pasta maskin, vilket skapar ett ark av lera med jämn tjocklek. Om den största inställningen på maskinen är för tjock, minska den till en storlek och rulla ark av lera tillbaka genom pastamaskinen. Om den tjockaste inställningen är inte tjock nog för dina mosaikplattor, stapla två ark av polymer lera tillsammans för att skapa önskad tjocklek.

• Klipp mosaik kakel former från arket av lera med hjälp av kakmått, en hobbykniv eller specialiserade lera fräsar.

• Placera mosaikplattor på en bakplåt täckt i stanniol och baka i ugnen enligt tillverkarens anvisningar. Låt bakade brickor för att svalna helt.

• Lägg ner tyget ansikte på en plan yta. Spåra konturerna av leran fräs används för att göra plattorna på baksidan av tyget. Om du har skapat fri form plattor, spåra konturerna av de enskilda plattorna på tyget. Klipp ut formerna från tyget.

• Täck ansiktet av en mosaik med decoupage lim. Tryck på tygprovkarta snitt för att passa brickan i limmet. Jämna ut överflödigt lim över toppen av tyget. Om det inte finns något överskott, lägga lite mer decoupage lim till toppen av tyget och släta ut. Låt limmet torka.


Relaterade artiklar