Hur fixar marker på emaljerade gjutjärn krukor

February 18

Hur fixar marker på emaljerade gjutjärn krukor


Emaljerat gjutjärn krukor, som ibland kallas enamelware, är ofta förväxlas med graniteware krukor, men är olika. Emaljerat gjutjärn är en gjuten järngryta belagd med en porslinsemaljbeläggning. Graniteware behöver inte nödvändigtvis vara en pott av gjutjärn, men kan också vara emaljtäckt tenn, stål eller andra metaller. Den emaljen appliceras på gjutjärn krukor är benägen att flisning över tiden. En krets på insidan av en emaljerad gjutjärnsgryta kan endast behandlas för att förhindra rost, men en yttre chip kan kosmetiskt fast.

Instruktioner

Behandling av en Interior Chip

• Rengör och torka gjutjärnspanna. Häll 1 tsk matolja på en pappershandduk.

• Gnid nakna gjutjärn exponeras av flisas emalj med oljan täckta pappershandduk. I vanliga gjutjärnspannor, skall formen kryddat med olja för att förhindra järnet från rost. Detta kommer inte att göra chip försvinna, men det kommer att förlänga livslängden på pannan och hålla den exponerade järn i gott skick.

• Torka bort överflödig olja från emaljytan med en ren pappershandduk. En emaljen försvagas av sura livsmedel, mjukt vatten, omfattande frysning och användningen av fel redskap.

Fastställande av en från utsidan Chip

• Köp en emalj köksredskap reparationskit och följ tillverkarens rekommendationer om satsens användning eller gå vidare till nästa steg. Dessa paket finns på matlagning återförsäljare och några lågprisbutiker och innehåller speciella emalj baserade färger för användning vid reparation av emalj färdiga köksredskap.

• Måla den yttre chip med lackfärg. Börja med ett lager och låt det torka. Fortsätt att måla ett lager i taget tills den torkade lackfärg är i nivå med emaljytan av potten. Låt färgen torka ordentligt.

• Måla en klarlack av lackfärg över den reparerade chip för att ge ytterligare styrka till färgen.


Relaterade artiklar