Hur att låna pengar för att bli en fastighet utvecklare

April 28Din förmåga att låna pengar för att bli en fastighet utvecklare kan bero på din kreditvärdighet, din tidigare erfarenhet inom området och dina kontakter. Fastighetsutveckling kan vara mycket spekulativ, med vissa projekt blir enorma framgångar och andra misslyckas kapitalt. På grund av detta, vissa banker är mer bekväm utlåning till utvecklare med en meritlista av framgång. Men är det möjligt att låna pengar för fastighetsutveckling även om du bara in i fältet.

Instruktioner

• Samla viss erfarenhet, om det behövs, genom att ingå partnerskap med andra utvecklare. Att delta i även små fastighetsaffärer kan ge tillgång till bankirer och andra som är villiga att låna ut pengar. Med ditt namn fäst vid ett lyckat projekt kan visa sig ovärderlig när du söker pengar för ditt eget projekt.

• Bredda dina anslutningar ännu mer genom att delta i fastighetsutvecklingsprojekt samhällsbaserade såsom Habitat for Humanity, som bygger hus för låginkomsttagare. Leta efter möjligheter att knyta relationer med flera banker, långivare och andra utvecklare.

• Skapa en affärsplan för ditt projekt. Innehålla detaljerade finansieringsplaner som beskriver hur mycket pengar du behöver och hur det kommer att användas. Gå igenom planen med erfarna utvecklare som du litar på. Stärk ditt lag genom att lägga till en eller två framgångsrika lokala utvecklare till projektet. Deras deltagande och stöd skulle kunna ge ett stort uppsving när du börjar träffa bankirer.

• Boka ett möte med en lokal bank som specialiserat sig på fastighetsutveckling. Presentera ditt lag och gör din pitch för finansiering. Var beredd på att erbjuda säkerheter inklusive fastigheten själv, en personlig garanti och ditt eget fastighets. Fyll i nödvändiga pappersarbetet och fortsätta att kommunicera med banken som det fungerar genom beslutsprocessen. Om banken vänder ner din ansökan, ta reda på varför, göra justeringar och presentera projektet till en annan långivare. Håll uppmana långivare tills du har en affär.


Relaterade artiklar