Hur man installerar en Patch Panel

June 16

Hur man installerar en Patch Panel


Nätverkskablage Infrastrukturen omfattar vanligtvis ett stort antal kategori 5, 5E eller 6 kablar som dras från olika platser i en byggnad i en enda ledningar garderob. För att organisera kablarna och skydda dem från skador, är patchpaneler som presenterar punchdown block för att avsluta kablarna används i stor utsträckning i ledningar garderober. Anslut kablar nätverksinfrastruktur på baksidan av en patch panel med en punchdown verktyg och tråd strippor.

Instruktioner

• Placera patchpanel i ett rack plats ovanför andra plågas utrustning. Säkra patchpanel i racket med hjälp av de fyra skruvarna som följde med patchpanel.

• Klipp av 4 centimeter plasthölje från slutet av varje CAT5-kabel med hjälp av en kabelskalare verktyg. Separera och räta en tum i slutet av varje tråd.

• Placera varje tråd på baksidan av patchpanel i en kortplats på en 110 punchdown kvarter, från vänster till höger, enligt följande pinout: Stift 1: Vit / Grön tråd Stift 2: Grön tråd Stift 3: Vit / Orange tråd Stift 4: Blå tråd Stift 5: Vit / Blå tråd Stift 6: Orange tråd Stift 7: Vit / brun tråd Stift 8: Brun ledare Varje tråd kommer att sticka ut förbi i slutet av 110 punchdown blocket och trimmas i nästa steg.

• Använd punchdown verktyg för att ställa varje tråd i punchdown blocket genom att trycka på varje tråd i sitt spår. Se till att punchdown verktyget "Klipp ut" eller "Cutter" blad är placerad mot trådarna som stansade ner så att verktyget trimmar trådarna ordentligt.

• Följ punchdown förfarande för alla CAT5 kablar är fäst till patchpanel.


Relaterade artiklar