De 10 billigaste platserna att resa

February 20

De 10 billigaste platserna att resa


Resa billigt betyder inte nödvändigtvis att stanna nära hemmet och några av de billigaste resmål för tillfället innebär lång tid resor. Med bra erbjudanden som finns på flygningar och en billig levnadskostnader när du är det, kan det hända att de billigaste resmålen också kan ge dig semester i en livstid.

Jemen

Sana'a, detta land i Mellanöstern huvudstad, har den lägsta levnadskostnaderna i världen, enligt Xpatulator. Består främst av ökenlandskap, har Jemen ett varmt klimat och gränsar till Arabiska havet, Adenviken och Röda havet. Äta ute på restauranger, fritidsaktiviteter och köpa alkohol och tobak är betydligt billigare än de flesta andra internationella destinationer.

Portugal

En av Europas billigare destinationer Portugal känd för sitt medelhavsklimat, billig mat och avslappnad, utmärkande sätt av sina lokalbefolkningen. Portugal är ett av de billigaste länderna i världen för lyxboende; ett fem-stjärnigt hotellrum kostar endast cirka £ 95 per natt. Lissabon är en av Europas största flygplatser, vilket innebär att det är enkelt att komma till.

Texas, USA

Samtidigt reser till fjärran destinationer kan vara ett alternativ om du är på en budget, kanske du föredrar att stanna närmare hemmet och undvika långa flygningar. Kostnader i Houston har nyligen varit falla i jämförelse med andra städer i USA; den genomsnittliga kostnaden för en måltid i Houston är £ 21,10, vilket är mer än £ 1,60 billigare än riksgenomsnittet. Houston är också hem till den största köpcentrum i Texas, har tusentals hektar grönområden och Houston Citypass ger dig tillgång till ditt val av sex sevärdheter Houston för endast £ 25, från och med 2011.

Estland

En framväxande östeuropeiska resmål, resenärernas kostnader är mycket billigare i Estland än i några av de mer etablerade destinationer i regionen. Alkohol är mycket billig också; ett skott av estniska vodka kostar £ 1,10 och en flaska lokalt öl kostar cirka £ 1,60. Huvudstad Tallinn är 2011 Europas kulturhuvudstad och har många historiska platser, museer och festivaler för besökare att njuta av.

Kina

Shanghai är en speciellt billig destination i Kina. Hem till världsutställningen 2010, staden hade 29 miljarder GBP arbete till den som en förberedelse. Nu när efterfrågan på hotellrum har sjunkit efter Expo, finns ett antal billiga erbjudanden tillgängliga. Shanghai har även ett höghastighetståg service för resenärer att besöka andra delar av landet.

Colombia

Colombia är ett allt populärare resmål för turister, särskilt eftersom biljettpriserna till den latinamerikanska landet minskade med 11 procent under 2010. koloniala städer och delar av den karibiska kusten har haft en ansiktslyftning, vilket gör det säkrare och mer attraktivt för utländska besökare. En ny ström av konstruktion innebär att det finns gott om hotellrum till rimliga priser.

Sri Lanka

Sri Lanka Turism är för närvarande på en enhet för att få fler utländska besökare och 2011 är "Visit Sri Lanka år." Tusentals nya hotellrum byggs och prissättningen är också minskat i pris. I-landskostnader i Sri Lanka är extremt billig redan - en curry lunch kan kosta mindre än 60p. När det gäller turistattraktioner, har Sri Lanka en palmkantade strandplats, gott om vilda djur och glänsande tempel.

Jamaica

En av de billigare destinationer i Karibien, en resa till Jamaica erbjuder besökarna en tropisk tillflyktsort till överkomliga priser. Kostnaden för ett hotellrum på berömda strandområden, såsom Montego Bay, kan kosta mindre än £ 130 per natt, som är betydligt billigare än kostnaden för liknande boende på andra öar i Karibien. Tre tusen hotellrum byggdes i slutet av 2010 och nya flygrutter öppnas slashing kostnader för resa och logi vidare.

Kambodja

En sydostasiatiska land som är full av kultur, natur och en svala klimat, har Kambodja också en av de billigaste levnadskostnaderna jämfört med hundratals andra internationella destinationer. Huvudstad, Phnom Penh, är särskilt billigt, med tusentals prisvärda hotellrum tillgängliga och måltider för så lite som 60p.

Kanada

Ett annat bra alternativ för dem som inte vill resa till andra sidan jordklotet, har Kanada en väldigt mycket att erbjuda resenärer på en budget. Särskilt billig under 2011 år, är Banff i Alberta, där priset på liftkort på skidorter inte har ökat sedan 2007. Utanför skidsäsongen, är Banff också en bra bas för cykling och golfresor.


Relaterade artiklar