Hur att föda upp undulater utan holkar

March 30

Hur att föda upp undulater utan holkar


Undulater kommer från Australien och har alternativa namn som skal parakiter och drilla gräs parakiter. Undulater bra husdjur och ägare av flera undulater kanske undrar hur att föda upp undulater utan fågelholkar. Enligt Lets Talk Birds hemsida, är den idealiska undulat fertil ålder 12 månader. Undulater inte bygger bon som de flesta andra fåglar; I stället kommer de att välja att lägga sina ägg på en mängd olika häckande material eller på golvet. Det är därför som uppfödare rekommenderar att du använder en holk. De är oftast uppvuxna från professionella uppfödare med avsikt att sälja.

Instruktioner

• Välj mellan avel i en bur eller koloni uppfödning, såsom i en friggebod eller öppna voljär. Placera burar i ett område som är cool, halv tyst och bort från andra fåglar. Områden till koloni rasen ska vara rena, stora och dragfri. Håll häckningsområde på cirka 60 procent luftfuktighet med massor av frisk luft, men inte kallt.

• Sätt kvinnliga och manliga tillsammans i samma bur, företrädesvis med dörrarna öppna så att de kan komma och gå som de vill.

• generöst skikt botten av buren eller golvet med träspån, kvistar och andra bomaterial.

• Placera flera sittpinnar som är ungefär 5/8 av en tum i diameter i bur eller häckningsområde. Sittpinnar kan hårda eller helt enkelt grenar från ett fruktträd som ett äppelträd.

• Sätt små bitar av platta trä på sittpinnar för att bilda golv och placera bomaterial ovanpå.

• Sätt massor av bomaterial i buren för att uppmuntra kvinnliga att para sig. Hon vill inte para sig om hon inte har en plats att sätta sina barn.

• Mata undulater en basutsäde diet med tillskott av mjuk mat såsom havre, ägg och fullkornsbröd dränkts in mjölk. Spädbarn till mödrar med utsädes endast dieter dör ofta.

• Vänta två dagar för att se om paret mate. Om de inte kan du prova en annan manlig eller separera de två för ett par dagar och sedan försöka igen.


Relaterade artiklar