Hur man gör en hemmagjord fiskdamm filter

October 29Göra en hemmagjord filter för din fiskdamm är ett billigt sätt att ge en ren livsmiljö för dina fiskar och dammväxter. Bra filtrering kommer att behålla vatten klarhet att hålla din fisk och damm växter friska samtidigt som en säker plats för nyttiga damm organismer att växa. Kommersiella damm filter är effektivt men dyrt. Du kan göra din egen fiskdamm filter för mindre än hälften av kostnaden i en helg, med hjälp av grundläggande material som finns i järnaffärer och hem-förbättring centers.

Instruktioner

• Ta bort locket från boxen och vänder den upp och ner på en plan yta. Skär ett hål i locket med hjälp av brukskniv, lämnar åtminstone en 5 cm (2 tum) gränsen av plast intakt runt kanterna på locket. Det är där vatten dras in i filtret. Varje låda som är minst 15 cm (6 tum) djup och 30 cm (12 inch) lång fungerar, så länge det passar nedsänkt i den djupa änden av din damm. När du är osäker, välj den största rutan som passar.

• Mät öppningen du skär i locket och skär en bit av fönsterfilm 3,7 cm (1 1/2 tum) större än öppningen på alla sidor. Applicera ett tjockt skikt av silikontätningsmedel runt undersidan av lådan kring öppningen. Placera fönster platta ovanpå tätningsmedlet och tryck på för att säkra den, och se till att hela öppningen täcks. Låt torka.

• Klipp en cirkel ut genom fönstret screening som är 5 cm (2 tum) större i diameter än PVC-rör. Applicera silikon till ena änden av PVC-röret, och tryck på screening för att passa över och täcka slutet. Detta kommer att hålla din pump från att suga in något grus eller vadd. Klipp en cirkel med samma storlek som den PVC-röret på sidan av lådan, åtminstone två inches från botten av lådan. Sätt i skärmen täckta änden av PVC-rör genom hålet tills 12,5 cm (5 tum) av röret är inuti och 7,5 cm (3 tum) förblir utanför. Säkra röret genom försegling den på plats med silikontätningsmedel. Låt alla delar torka ordentligt.

• Lägg ett lager av ren lavastenar eller grus tillräckligt djup för att täcka PVC-rör i botten av lådan. Täck grus med ett skikt av plastkruka skrubbrar. Fyll återstående utrymmet i lådan med lager av quiltvadd tills packade.

• Anslut vatteninsugningsröret på din pump till röret som återstår utanför filterrutan. Använd klämman eller slang som kom med din pump för att säkra den. Din pump kit levereras med en adapter för att passa både 1,8 cm (3/4 tum) och 1,2 cm (1/2 tum) PVC-rör. Snäpp tillbaka locket på lådan och dränka den med pumpen i din damm. Slå på pumpen efter att alla luftbubblorna har försvunnit.


Relaterade artiklar