Hur man installerar dekorativa paneler av rostfritt stål

November 14

Hur man installerar dekorativa paneler av rostfritt stål


Rostfritt stål har blivit ett populärt val för väggar och backsplashes, särskilt i kök. Den rena tittar material kräver lite underhåll och kan pågå en livstid eller tills du väljer att ersätta den. Många tillverkare är tillmötesgående kundkrav och erbjuda dekorativa paneler av rostfritt stål. Använd rätt installationsteknik för att säkerställa att panelerna kommer att fästa och hålla på väggen ordentligt.

Instruktioner

• Applicera konstruktionsbindemedel på baksidan av den platta av rostfritt stål.

• Tryck panelen försiktigt på plats och sedan försiktigt dra panelen bort från området för ett par sekunder för att få bindemedlet klibbigt och stöd i installationen. Använd fast tryck för att ansöka på nytt i panelen.

• Fortsätt att stadigt trycka på panelen när den är på rätt plats på väggen. Gnid handflatan eller handen över hela panelen flera gånger tills det känns som om det är säkert. Tillsätt mer lim och tryck till alla områden som inte verkar vara att hålla.

• Skapa en tillfällig stag ut ur en 2-av-4 träskiva, vid behov, för att hålla panelen på plats om det är extra stor eller om du har långsam inställning lim. Maskering eller blå målartejp kan också tillämpas på kanterna av panelen för att hålla den tills limmet uppsättningar. Små dekorativa skruvar eller spikar kan användas, om så önskas, längs kanterna för att säkra extra stora paneler; Men bygg-lim vanligtvis håller den på plats på ett effektivt sätt.

• Upprepa processen på de återstående väggarna. Mät och göra några nedskärningar på områden som behöver särskilt passande. Använd ett bord såg med lämplig rostfritt stål sågklinga. Använd skyddsglasögon för att skydda ögonen och handskar för att undvika skivning av händerna på vassa kanter.


Relaterade artiklar