Hur man bygger en skalenlig modell av ett vattenkraftverk Mill

November 18

Hur man bygger en skalenlig modell av ett vattenkraftverk Mill


Vattenkraftverk bruken varierar i design och material. De flesta vattenkraftverk bruken består av sten, tegel eller betong, och de är alltid placeras mellan två höjder, vilket ger en höjd förändring för att skapa vattentryck för att driva turbinerna. Att bygga en skalenlig modell av ett vattenkraftverk kvarn, kommer du behöver för att bygga en modell inte bara bruket men sammanhang. Även den arkitektoniska utsmyckning av bruken varierar, nästan alla fabriker har mycket reserv, funktionella fasader, som är lätta att modellera med Basswood.

Instruktioner

• Mät dimensionerna för en befintlig vattenkraft kvarn. Samla höjder, horisontella dimensioner, platser av arkitektoniska element såsom fönster, dörrar och tak plan och höjdskillnader över floden eller sjön omedelbart runt platsen bruket är konstruerad.

• Bestäm skala du vill använda. Vanliga skalor är 1/8 tum är lika med 1 fot, 1/4 tum är lika med 1 fot, 1/2 tum är lika med 1 fot och 1 tum är lika med 1 fot, även om det finns många andra skalor, inklusive modelljärnväg skalor.

• Mät, rita och klippa modell bitar från basswood arket med hjälp av en penna, hantverk kniv och skala. Den arkitektoniska eller engineering skala ger modellskala på vardera änden av den behärskade verktyget som ett bråk eller heltal, såsom "1/4" för 1/4 tum är lika med 1 fot skala eller "10" för 1/10 tum är lika med en fot skala.

• Bygg landskapet runt bruket i skala, med hjälp av Basswood ark fästs vinkelrätt mot varandra med trälim. Ge stöd för ark med ytterligare Basswood blad stödjande de horisontella och vertikala plan i basswood. Konstruera den vertikala väggen av landskapets höjd förändring på den höga sidan av brukets fotavtryck, eller en stiftelse. Detta kommer att dölja den vertikala ytan av höjd förändring med vattenkraft brukets fasad.

• Bygga massa vattenkraft kvarnen som enkla lådor som består av limmade Basswood ark. Lägg inte till detalj rutorna; istället lådorna kommer att överlagras med ytterligare, detaljerade ark för fasaderna. Limma rutan till landskapet.

• Skär varje av fasaden ansikten skal, lägga lämplig bredd och höjd för att maskera basswood anhopning lådor. Klipp ut dörr- och fönsteröppningar, liksom andra öppningar. Limma dessa på Massing lådor med trälim.

• Klipp och lim uppgifter till fasaden, såsom överstycken, quoins, friser och strävpelare. Den skiktade fasaden ger realistiska djup skalan vattenkraft kvarnmodell.

• Klipp och lim sluttande plan till toppen av modellen för bruket taket. Klipp ut och limma några prydnads eller arkitektoniska element, såsom rännor, skorstenar eller statyer.

• Lägg realism dig fram med modellträd, färg eller ett tunt lager av torkad lim längs floden eller sjön kant för att representera vatten.


Relaterade artiklar