Vilka är fördelarna med Dabur Chyawanprash?

August 14

Vilka är fördelarna med Dabur Chyawanprash?


Dabur Chyawanprash är ett populärt märke av en ayurvedisk örtpreparat som marknadsförs i Indien som ett aggregat, rejuvenator och immunitet tillägg. Ayurvedisk medicin är en traditionell form av indisk medicin som kombinerar många olika örter och frukter i ett försök att få balans i kroppen. Tänk på att innan du tar något tillägg, ayurvedisk eller på annat sätt, ska du kontakta din läkare för att se till att det är rätt för dig.

Sänker kolesterol

En New Dehli studie 2001 visade att Chyawanprash, i kombination med en dos av C-vitamin, var effektivt för att sänka kolesterolnivåerna mycket mer än C-vitamin ensamt. Detta beror delvis på att frukten amla, vilket är högt i vitamin C och pektin. Eftersom växtbaserade formel består främst av amla frukt, kan den användas som en spridning på bröd eller läggas till ett glas mjölk.

Tar bort gifter

Dabur Chyawanprash visade sig hjälpa kroppen att ta bort kemikalier i en studie utförd vid Kurukshetra University i 2003. Studien visade att den växtbaserade formel hindrade genotoxiska effekten av rökning. Denna antioxidant egenskapen kan vara ett resultat av det höga C-vitamin räkningen i amla frukt men det kan bero på några av de andra örter i formeln. Enligt Favör Finesse hemsida, visade en studie att en grupp rökare förbättrades i hälsa under loppet av flera månader. Den växtbaserade formel lättad symtom som överdriven slem, andnöd och hosta.

Förbättrar Mood

En studie Barana Hindu University 1991 visade att Chyawanprash hjälpte några depressiva patienter för att förbättra sin allmänna stämningen och minska den allmänna klaga. Denna fördel kan uppstå på grund av örten ashwagandha, vilket kan minska stress och förbättra den allmänna funktion i kroppen. En annan ört i formeln, Guduchi, kan bidra till att stärka mentala funktioner.

Övriga fordringar

Det finns andra påståenden om fördelarna med Dabur Chyawanprash som inte har säkerhetskopierats genom vetenskaplig forskning. Den växtbaserade formel kan förbättra matsmältningen och lindra förstoppning. Chyawanprash har hävdats att förbättra minnet och minska symptomen på åldrande som grånande hår. Spridningen kan minska menstruella problem, förbättra styrkan hos hjärtat, bekämpa infektioner och förbättra hy. Övriga fordringar inkluderar friskt hår och naglar tillväxt, förbättrad syn och uppmuntran av normala blodsockernivåer.


Relaterade artiklar