Microsoft Works kalkylblad Tutorial

August 7Microsoft Works är ett litet kontorssvit som ofta kommer fri med Microsoft Windows. En av de program som är tillgängliga är Microsoft Works kalkylblad program. Works erbjuder liknande funktioner till dem som Microsoft Excel och du kan spara Works kalkylblad med Excel filändelser också, så du använder dem i Excel eller dela dem med Microsoft Office-användare.

Komma igång

Microsoft Works kalkylblad Tutorial


Du kan starta Microsoft Works kalkylblad från Microsoft Works Task Launcher. Gå till menyn "Start", peka på "Program" eller "Alla program", öppna "Microsoft Works" mappen och välj "Microsoft Works Task Launcher." Från "Snabbstart" åtgärdsfönstret till höger i fönstret, välj "Works kalkylblad." Ett nytt, tomt kalkylblad öppnas.

Mallar

Microsoft Works kalkylblad Tutorial


Microsoft Works erbjuder många olika typer av kalkylbladsmallar. Innan du skapar din egen kalkylblad från grunden, kan du kontrollera mallar tillgängliga, eftersom det kan finnas en lämpad för ditt syfte. Från aktivitetsfönstret till höger om Microsoft Works kalkylblad fönstret, klicka på "Bläddra mall" alternativet. Ett nytt fönster öppnas visar ett galleri av Microsoft Works kalkylblad mall typer såsom finansiella kalkylblad, grafer och diagram och hushålls register. Välj den typ av kalkylblad du vill göra, för att se alla tillgängliga stilar för den typen. Klicka på en mall i "Preview Style" listan för att få en förhandstitt på hur mallen ser ut och vilken typ av information den innehåller. När du hittar en mall som du vill använda, klicka på "Använd denna stil" längst upp i förhandsgranskningsfönstret. Ett nytt Microsoft Works kalkylblad öppnas med mallen.

Blank kalkylark

Microsoft Works kalkylblad Tutorial


Om det inte finns en mall du vill använda, kan du göra ett kalkylblad från en tom Microsoft Works kalkylblad. Klicka på cellen för att markera den och skriva in data som du vill ange. Om du vill formatera celler och uppgifterna i dem, markera cellen eller cellerna som du vill ändra, högerklicka och välj "Format". För att göra ett diagram i Microsoft Works kalkylblad väljer utbudet av celler som innehåller sjökortsdata och klicka på "Nytt diagram" knappen i verktygsfältet. Välj en diagramtyp och klicka på "OK." Om du vill använda formler i ett kalkylblad, klicka på den cell som du vill ska innehålla beräkningen. Klicka på "Easy Calc" -knappen i verktygsfältet. Välj den typ av funktion som du vill använda i listan eller klicka på "Övrigt" -knappen för en komplett lista över tillgängliga funktioner. Välj den funktion som du vill använda och klicka på "Infoga" -knappen. Följ anvisningarna för att slutföra beräkningen. Om du vill spara ett kalkylblad, klicka på "Spara" -knappen på verktygsfältet eller i menyn "File". För att göra ett kalkylblad kompatibel med Microsoft Excel, gå till menyn "File" och välj "Spara som." I rullgardinsmenyn "Spara som typ", välj "Excel-arbetsbok." Namnge kalkylblad och spara den.


Relaterade artiklar