Perenna Container Blommor & Buskar

June 5

Perenna Container Blommor & Buskar


Perenna växter fram år efter år med bladverk och blommor som är både välbekant och nytt. Även om inte alla växter växer bra i de snäva gränserna för containrar, trädgårdsmästare som vill odla perenna blommor och buskar har en mängd olika arter att välja på som kommer att frodas i trånga kvartal.

Sweetshrub

Även känd som Carolina kryddpeppar, sweetshrub (Calycanthus Floridus) är en perenn buske hemma i sydöstra USA Busken växer till cirka 8 fot lång, producerar något luddiga, ovala blad toppad med djupa crimson blommor. Busken har aromatiska blad och bark, medan blommorna är sweetly doftande. Fabrikens lövfällande bladen från grönt till en rik gul under hösten. Sweetshrub är en lämplig behållare anläggning för USDA zoner 5 till 9, där det kommer att växa i genomsnitt jord och halvskugga eller full sol. Anläggningen fungerar särskilt väl nära en farstun eller utomhus gångväg där dess doft kan avnjutas.

Lily-of-the-Nilen

Lily-of-the-Nilen (Agapanthus spp.) Är en vintergrön perenn hemma i Sydafrika. Anläggningen växer till ca 3 fot lång, erbjuder tjocka, straplike gröna blad toppas av höga stjälkar av rörformiga blå eller lavendel. Den tålig växt trivs i behållare, och kan odlas som en utomhus krukväxt i USDA zoner 8 till 11. Vissa sorter kan överleva i USDA zoner 6 och 7 samt. Lily-of-the-Nilen är något torka-toleranta, och klarar salta jordar. För bästa resultat, växt i fullt solljus och vatten regelbundet under sommaren. Minska vattning under vintern, och kompost i kallare klimat.

Snör Bush

Snow buske (breynia disticha "Roseo-picta) är en lågväxande buske som når en genomsnittlig höjd av cirka 3 fot. Busken är främst odlas för sin brokiga blad, vilket är en eklektisk blandning av grönt, vitt och rosa. Blommorna är små och svåra att se under leaves.The vintergröna buske härstammar från Söderhavsöarna, och kan odlas utomhus i trädgården eller en container i USDA zoner 9 till 11. Grow snö buske i en bördig, fuktig jord i antingen partiell skugga eller spräckligt, filtreras solljus. Nyp stjälkar att främja ny tillväxt och förgrening ut. Gödsla anläggningen ofta, om varje månad under växtsäsongen.


Relaterade artiklar