Hur man kan utveckla ditt barns kognitiva färdigheter

July 28

Hur man kan utveckla ditt barns kognitiva färdigheter


Om dina barns kognitiva färdigheter utvecklas på rätt sätt när de är unga, kan de snabbt lära sig att lösa problem på ett effektivt. Föräldrarna kan ha en enorm inverkan på deras barns kognitiva utveckling, genom att tillbringa tid med dem och skapa aktiviteter som utmanar dem. Kom ihåg att de åtgärder som används för att komma till en lösning är lika viktiga som själva lösningen, vilket är anledningen till att se till att ditt barn får rätt mix av spel, aktiviteter och utmaningar är så viktigt.

Instruktioner

• Tillbringa tid med ditt barn. Barn vars föräldrar är alltför involverad med sina egna liv för att spela eller uppmuntra dem att växa upp och bli vuxna som har svårt att lösa problem eller fatta beslut.

• Lyssna på ditt barn. Även de yngsta barnen, bara lära sig att prata, vill bli lyssnade på. Om du verkligen höra vad ditt barn säger, kan du lära dig en hel del om de aktiviteter du bör koncentrera sig på att utveckla ditt barns kognitiva färdigheter. Plus, barn som lyssnade på och behandlas som om de har något giltigt att säga ofta växa upp och bli självsäker vuxna.

• Planera upplevelserelaterade aktiviteter för dina barn. De flesta städer har museer, konstgallerier, lekplatser och djurparker - platser där dina barn kommer att stimuleras att ställa frågor eller delta i utmanande situationer. Försök att hitta platser med praktiska aktiviteter, eftersom dessa lära barn att vara engagerade och nyfikna.

• Arbetet med att kategorisera och jämföra verksamheter med dina barn. Be dem att sätta blå knappar i en behållare och de röda i en annan. Säg åt dem att hitta tre saker i rummet som är kvadratiska och fyra som är runda. Få dem att jämföra längder och bredder av olika objekt. Kategorisera hjälper dem att se mönster och kunna jämföra en sak med en annan. Denna kompetens är avgörande när det gäller att jämföra en möjlig lösning för ett problem till en annan.

• Läs för dina barn varje dag - även om det är bara fem minuter vid sänggåendet. Barn som ofta läser att från tidig ålder har ofta mer utvecklade kognitiva färdigheter, en större ordförråd och tycker att det är lättare att lära sig läsa själva.

• Be dina barn frågor. De lär sig att tänka på lösningar på problem, samt utveckla högre nivåer av självförtroende när de inser att de kan. Ska vi köpa tomater eller svampsoppa till middag? Hur många böcker får plats i den rutan - fem eller sex? Vad kan vara en världslig fråga till er kan vara en fröjd att dina barn, särskilt om de känner att de håller på att ingå i beslutsfattandet.

• Uppmuntra ditt barn att fortsätta att försöka, även om lösningen är en utmaning. Motstå frestelsen att komma fram till svaret själv. Kom ihåg att ditt mål är att hjälpa ditt barn räkna ut saker för sig själva och inte för att hitta den snabbaste lösningen.


Relaterade artiklar