Over the Counter gikt behandling

May 8

Over the Counter gikt behandling


Gikt orsakar inflammation i leden som kan leda till olidlig smärta. Även om bara en led påverkas, kan gikt orsaka muskelvärk, feber och många andra influensaliknande symtom. För att bidra till att minska smärta och hjälpa läkningsprocessen, finns det flera over-the-counter gikt behandlingar.

Teorier / Spekulationer

Gikt inträffar sju till nio gånger oftare hos män än hos kvinnor, och oftare hos män över 40.

Historia

Gikt orsakas av extrema nivåer av urinsyra. Normalt syra utsöndras i urinen, men patienter med gikt inte utsöndra tillräckligt eller deras kroppar producerar för mycket urinsyra. I detta fall övermåttet av urinsyra skapar små, nålliknande kristaller som samlas i lederna, vilket leder till inflammation och orsakar smärta och svullnad. Merparten av tiden gikt påverkar endast en gemensam, och 50 procent av den tid som gemensamma är stortån.

Smärtstillande

Over-the-counter smärtstillande kan vara till hjälp för att hantera smärtan av gikt. Det är viktigt att notera att ibuprofen har visat sig bidra till att minska inflammation, medan aspirin kan göra gikt värre.

Fluid Behandlingar

Att dricka stor mängd vätska, såsom vatten eller örtte, kan hjälpa till att spola den extra urinsyra från kroppen.

Kalcium

Om du har en familjehistoria av gikt, överväga att öka din kalciumintaget. American College of Rheumatology tyder på att en daglig dos av 1000 milligram kalcium kan bidra till att minska risken för gikt.

Viktminskning

Forskning som utförs av Massachusetts General Hospital konstaterade att förlora 4,54 pund och hålla det kan minska risken för gikt med 39 procent.


Relaterade artiklar