Hur man ska behandla torr Rot i Tires

April 3

Hur man ska behandla torr Rot i Tires


Torr röta kan negativt påverka hälsa och livslängd bildäck. Torr röta uppstår i allmänhet när däcken får spröd och torr på grund av lågt lufttryck, inaktivitet, exponering för ultraviolett och ozon strålar och grime anhopning som bryter ner sina gummiskikt. Särskild däckskydd vård är avgörande för att förhindra torr röta. Om det inte upptäcks i tid, kan torr röta helt skada däck och få dem att vara osäkra på vägen.

Instruktioner

• Kontrollera skador. Undersök där däcken har blivit speciellt slitna och där däckväggarna har blivit knäckt. Ju längre däcken har suttit stillastående och utsätts för ultraviolett ljus, desto större är skadan. Däck skadade repareras kommer att behöva bytas ut.

• Investera i vattenbaserade däckoljor för att smörja och täta sprickor på däcken. Undvik att använda petrokemi och silikonbaserade oljor eftersom de kan strippa skyddande växer utanför däck och utsätta dem för högre nivåer av UV-strålar som ökar nedbrytningshastigheten.

• Applicera två lager av vattenbaserat däck avfettningsmedel till en stor svamp och torka av den på alla delar av varje däck. Spraya däcken ner med en vattenslang på ljummet vatten för att skölja bort avfettningsmedel, smuts och grime. Låt däcken lufttorka under två till tre timmar.

• Mätta däck med ett vattenbaserat skydd däcklösning (finns på de flesta bil butiker). Tillämpa denna lösning var 20 till 30 dagar för att öka däckets barriär mot ozon och UV-strålar.


Relaterade artiklar