Skolprojekt på en pingvin livsmiljö

March 18

Skolprojekt på en pingvin livsmiljö


Skolan studieperioder på pingviner innefattar typiskt segment om pingvin livsmiljöer. Studenter ofta tilldelas att konstruera och bygga en replik av en viss mängd av pingvin livsmiljö. Dessa projekt omfattar oftast själva livsmiljö själv, tillsammans med tillhörande faktablad eller broschyrer som beskriver viktiga aspekter av pingvin liv, vanor och miljö.

Skokartong Dioramat

En av de vanligaste sätten för barn att göra en pingvin livsmiljö är med ett diorama. Använd skokartonger eller pizzakartonger som bas för din diorama. Dekorera insidan av rutan för att representera den nakna Antarktis miljö som är hem för de flesta pingviner. Använd hantverk färger eller markörer till färg i vatten på "golvet" i rutan och is eller isberg i bakgrunden. Crumple vitt papper eller bomullstussar för att göra den isiga ytan. Lägg liten pingvin figurer av kartong eller köpas på en leksaksaffär eller akvarium ovanpå isen.

Livsmiljöer i plast förvaringslådor

Sko-box storlek eller något större plastlagringsbehållare kan innehålla och transport pingvin livsmiljö projekt. Stå plastbehållare på en av långsidorna. Lim eller tejp blå kraftigare papper, filt eller båten skum på insidan botten för att representera vattnet. Klipp ut berg och isberg från vitt skum eller papper; limma dem på insidan av lådan som en del av den avlägsna horisonten. Vit silkespapper eller omslagspapper kan bilda isflak när något skrynkliga och limmade i golvet på displayen. Köp små leksaks pingviner eller färga dina egna kartong versioner att placera på isflak.

Habitat Affischer

Tillverkning av affischer av pingvin livsmiljö ger eleverna utrymme att både rita själva livsmiljö och skriva i relevanta fakta om pingviner och dess omgivning. Be eleverna att dra livsmiljö i centrum av affischen styrelse. Ge dem en lista över nödvändiga element för att inkludera i sin teckning. Använd det yttre området kring ritningen att skriva fakta och etiketter om arter av pingvin valt och dess omgivning.

Tabletop Habitat Displayer

Tilldela eleverna att arbeta i grupper om tre eller fyra personer till forskning och skapa en realistisk Antarktis pingvin livsmiljö på ett bord. Att arbeta på större yta ger möjlighet att använda ett bredare utbud av naturmaterial - till exempel, kan eleverna använda en grund bassäng med vatten för Antarktiska oceanen. Bygg isflak, klippor eller andra robusta land från frigolit eller modellera och binda till en tunn plywood eller kraftig kartong bas på bordet. Använd små bitar av gräs och kvistar för att representera naturliga floran finns i pingvin livsmiljö. Slutföra projektet med realistiska lerfigurer av den specifika mängd pingvin du studerar; lägga till dessa till din skärm.


Relaterade artiklar