Vetenskap Projekt med Seltzer vatten

June 4

Vetenskap Projekt med Seltzer vatten


Seltzer vatten, sodavatten, kolsyrat vatten och kolsyrat vatten har alla koldioxid upplöst i dem och har placerats i en behållare under tryck, för att hålla koldioxiden i. Ta bort utsläppen tryck koldioxiden, skapa distinkta fizzing bubblor. Ett annat sätt att skapa Seltzer vatten är genom införandet av bikarbonat (som i Alka-Seltzer) för att knacka eller buteljerat vatten, vilket skapar en kemisk reaktion för att producera de karakteristiska bubblor.

Alka-Seltzer reaktionshastighet

Ett sätt att experimentera med Alka-Seltzer vatten, är genom att använda ett stoppur för att mäta reaktionstiden av varierande mängder av Alka-Seltzer vid upplösning i samma mängd vatten. Först fyller tre glas med en kopp vatten. Släpp en hel Alka-Seltzer i det första glaset och hur lång tid det tar att lösa helt. Upprepa med de andra två glas och det genomsnittliga resultatet. Alternativ till detta experiment inkluderar bryta tabletterna på mitten för en uppsättning av tester och krossa tabletterna och upprepa för en annan uppsättning av tester.

Alka-Seltzer Lava Lamp

Ett annat experiment handlar om att skapa en Alka-Seltzer vatten lavalampa. En 473ml läsk flaska ska tömmas och rengöras, fyllde sedan 3/4 med vegetabilisk olja och resten av vägen med vanligt vatten, bara upp till flaskhalsen. Färg vattnet med 10 droppar karamellfärg. Bryt upp en Alka-Seltzer tablett i ca sex till åtta bitar och släppa dem i en i taget, titta på en reaktion. När reaktionen är avslutad, vrid flaskan överst på ordentligt. Skaka flaskan, blanda innehållet noggrant och observera resultatet.

Seltzer vatten och Växternas tillväxt

Test kranvatten, mineralvatten och butelj Seltzer vatten med rädisor eller gröna bönor frön. Placera stenull i tre små behållare. Fyll den första behållaren större delen av vägen med kranvatten, den andra med mineralvatten och den tredje med seltzer vatten. Placera två rädisa eller gröna bönor frön ovanpå stenull. Placera behållarna 20 centimeter (cm) i en anläggning ljus. Två gånger bör kontrolleras en vecka, vattenstånd, vattnets pH, planthöjd och rumstemperatur. Lägre växter som är nödvändiga för att hålla dem 20 cm från ljuset. Fyll vattennivån vid denna tid, var noga med att lägga till rätta vatten till varje behållare. Vid slutet av tre veckor, observera skillnaderna i planthöjd, färgning och växtskydd.

Seltzer Vatten smaktestet

Osötad orange-, citron / lime- och jordgubbssmak Seltzer vatten och karamellfärg används för att utföra en runda smaktester. Färg en-liters flaska varje av citron / lime-, orange- och jordgubbssmak Seltzer vatten med röd karamellfärg. Färg en andra uppsättning med gula och gröna färgämnen och en tredje uppsättning Seltzer vatten med apelsin karamellfärg. Utför smaktester med tre grupper om 05:55 försökspersoner. Ge varje person med ett svar blad att spela föreställningar under testet. Först ge varje person en uppsättning av apelsin, sedan gul / grön och slutligen en uppsättning av röda Seltzer-vatten. Försökspersoner bör spela smak de tror varje färgad Seltzer vatten smakade precis. Tabusmaktestresultat för varje färg och smak för att bestämma antalet korrekta och felaktiga gissningar.


Relaterade artiklar