Hur man odlar Meloner i små utrymmen

February 2Många meloner odlas för att användas som livsmedel innehåller en riklig mängd C-vitamin och kalium. Deras tjocka, hårda skal innehåller saftiga inredning full av frön. En nackdel med att ha denna frukt i hemmet trädgården är utrymmet vinstockar av växande meloner ta upp. Ett alternativ är att använda en spaljé att odla melon vinstockar. Odla vinrankor vertikalt istället för att låta dem utbredning på marken. Vertikal odling är perfekt för trädgårdsmästare med små utrymmen.

Instruktioner

• Leta upp ett område utomhus i full sol. Gräva fem hål, 12 inches djup och åtskilda 2 fötterna isär. Sätt en 6-fot trä staketstolpe i varje hål, sedan packa varje pol i marken med den borttagna smuts. Se till att när gallret spaljé är klar, kommer det inte blockerar solljuset.

• Nail en 4-by-8-fots gitter ark, som har åtminstone 2 3/8-tums-breda hål, till de fem stängselstolpar med hammaren och efterbehandling naglar.

• Lossa och bruka jorden framför trellis till ett djup av 12 inches, med hjälp av trädgård hacka. Sprid en 4-tums lager av säckar organisk kompost över brukade marken och införliva komposten i jorden med hacka.

• Skapa 6-tums-höga kullar av jord framför varje staketstolpe, med händerna. Köp friska melon växter på lokala plantskola eller garden center. Plantera en per jord kulle. Omge basen av melon anläggning med en 2-tums lager av organiska kompost som obesprutade gräsklipp.

• Vatten i marken runt basen stammen av melon anläggningar med en svag ström av vatten. Håll jorden fuktig utan att drunkna växterna.

• Knyt växande melon vinstockar till spaljé med ståltråd när de når en höjd av 12 inches. Fortsätt knyta melon vinstockar till spaljé som vinrankorna växer längre.

• Skapa en hängmatta eller stropp för den växande frukt genom att binda en ände av strumpbyxor till en sida av melon och sträcker den under och till den motsatta sidan av melon att binda säkert på den sidan. Den strumpbyxor kommer att ge den växande melon frukt massor av stöd, så det kommer inte att bryta vinstockar.

• Skörd meloner när det yttre skalet blir hård vid beröring. Använd sekatör att skära meloner från vinstockar.


Relaterade artiklar