Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga Ödlor

June 28

Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga Ödlor


Skillnaden mellan manliga och kvinnliga sällskapsdjur ödlor varierar mellan arter, och det är ofta omöjligt att bestämma könet på vissa reptiler tills de når under vuxna stadiet. Vuxna ödlor kan också ha tvetydiga manliga eller kvinnliga markeringar, så om du är osäker på vilket kön ditt ödla, se din veterinär eller gå tillbaka till din reptil butik och be en expert om råd. Det är acceptabelt att hålla skäggiga drakar, leopard geckoödlor och turk ödlor med valfritt antal honor, men flera hanar kommer att kämpa och orsaka allvarliga skador eller dödsfall. Blanda aldrig olika arter av ödlor i samma vivarium.

Instruktioner

Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga Ödlor


Iaktta din skäggiga drake för manliga eller kvinnliga indikatorer som går från en hatchling till undervuxenlivet. Var särskilt uppmärksam på beteende och kroppsform när den når mognad.Övervaka en fullvuxen Skäggagam för att vinka eller huvudet guppande beteende. En vuxen kvinnliga vågor en underarm för att signalera en partner och en mogen man guppar huvudet upp och ner i gengäld när han ser en hona. Manliga och kvinnliga barn uppvisar samma arm vinka beteende, så inte anta att du har en dam drake helt enkelt eftersom det vågor. Bebis beardies under tre månader gamla är omöjliga att kön exakt, och så det är inte klokt att köpa två ungarna med avsikten att bostäder dem tillsammans på lång sikt om du inte kan avgöra deras kön.Kolla runt din skäggiga drake utlopp för utbuktningar. En manlig har en bula på varje sida nära ventilen, plus en distinkt linje av förstorade lårbens porer, eller små stötar, längs undersidan av benen. Kvinnor kan ha en enda utbuktning ovanför ventilen, en fördjupning eller ingenting alls. Var medveten om att en ung man kan visa en enda utbuktning tills den når åtta inches i längd.Titta på din skäggiga drake kroppsform. En manlig är större med en tjock bas för sin svans, brett huvud och muskulösa ben. En hona är mindre totala storlek med en tunnare svans och ben. Hennes kropp är bredare och rundare än en manlig, och huvudet är smalare. Detta är inte det mest korrekta sättet att ange kön på egen hand, men i samband med andra metoder kan vara till hjälp.

Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga Ödlor


Vänta tills din leopard gecko är minst sex månader gamla för att bekräfta sitt kön. Juvenile män ser identisk med kvinnor i samma ålder.Kontrollera din leopard gecko är ventilationsområdet på buk där benen ansluta sin kropp. Om din gecko har en utbuktning vid basen av svansen nära en linje av svarta prickar (lårbens porer) i en "V" formation, är det högst sannolikt hane. Honorna är helt vit under och inte visa en bula eller lårbens porer.Titta på nätet för fotografier från uppfödare för att se exempel på manliga och kvinnliga geckoödlor om du inte är säker på om kön din leopard gecko.

Hur man berättar skillnaden mellan manliga och kvinnliga Ödlor


Titta på markeringarna runt din krage ödla hals. En manlig har två tjocka svarta band runt halsen bildar en dubbel krage och en hona har ett komplett band plus en partiell eller trasig band nedan.Kontrollera hudton och färg. En kvinnlig inte visar ljusa färger utanför häckningssäsongen, och förblir en dämpad grå-brun med vita fläckar och vit buk. Under häckningssäsongen maj till juli röda fläckar längs sidorna av en vuxen hona när hon är redo att para sig, men hennes färgen bleknar när hon är gravid och lägger ägg. En manlig har distinkta levande band av grön eller orange på rygg med stänk av blått eller svart under hans hals, armar och ben.Titta på den allmänna kroppsform och muskeltonus. En kvinnlig har friska fettreserver och visar en rund kropp med tjocka ben. En manlig krage ödla är muskulös och tunn med knappt några fettdepåer på hans armar och ben.Håll ditt husdjur noggrant men bestämt och titta på ventilationsområdet. En rad av lårbens porer, eller små svarta prickar som löper längs undersidan av varje bakre benet bort från ventilations, och stänk av svart färg i samma område betyda en manlig ödla. En kvinnlig har inte dessa markeringar.


Relaterade artiklar