Hur man gör en korg av papper

February 22

Hur man gör en korg av papper


Hantverk är ett utmärkt sätt att lära barn om ett brett spektrum av begrepp. Oavsett om du är en lärare eller en förälder, hantverk hjälpa engagera barnen i en uppgift som är hands-on för att illustrera lektionen. När du undervisar barn om Moses, låt dem göra en baby korg så att de kan tänka sig honom flytande ned att floden som du berättar. Lite korg kan också göra ett fint exemplar för en diorama som visar händelsen.

Instruktioner

• Rita en cirkel 7,5 cm (3 tum) i diameter på en bit av tunn kartong, såsom den typ som finns på baksidan av ett anteckningsblock eller spiral. Markera mitten av cirkeln 3,75 cm (1,5 tum) från sidorna. Använd en linjal för att spåra åtta riktlinjer för cirkeln för att dela upp det jämnt som en pizza.

• Rita en eker som kommer ut ur cirkeln vid varje riktlinje. Gör ekrarna cirka 6 mm (1/4 tum) bred och sträcker sig 5 cm (2 tum) lång. Klipp ut cirkeln med ekrarna bifogas. Böj ekrarna upp där de möter cirkeln.

• Skär åtta till 10 remsor av att skriva papper längs långsidan av arket. Gör remsorna ca 6 mm (1/4 tum) breda vardera. Limma änden av en remsa vid den inre sidan av en av ekrarna, så att den vilar på den runda basen.

• Väv remsan i och ut ur de ekrar som går runt hela cirkeln. Fäst dem med klickarna av lim som du går runt för att se till att de stannar på plats. När du får helt runt cirkeln, limma den återstående änden av remsan till baksidan av dess andra ände.

• Lägg till ett band strax ovanför den första, väva in och ut. Denna gång, börjar på utsidan av den första talade så dess vävmönster är motsatt den första ett mönster. Fortsätt att lägga remsor tills du når toppen av ekrarna.

• Lägg några torkade mossa inuti korgen.


Relaterade artiklar