Hur man gör upp panel dörr jiggar

February 21

Hur man gör upp panel dörr jiggar


Den upphöjda panelskåpdörren är en klassisk dörr stil för köks- och badrumsskåp. Denna typ av dörr har ett par skenor och stättor gränsar till fyra kanterna på en upphöjd panel. Medan det finns många typer av upphöjda paneler, den vanligaste är den vik, vilket är en krökt form anbringas på varje kant hos mittfliken. Att bygga viken upphöjda panelluckan på ett bord såg, kan du göra en upphöjd panel dörr jigg.

Instruktioner

• Mät höjden och bredden på skåpet öppning för den upphöjda paneldörren. Lägg en tum till båda mätningarna. Klipp två bitar av 1 från 4 till den modifierade höjdmätning för rälsen, och skär ytterligare två bitar till modifierad bredd mätning, minus 4 inches, för sidostyckena. Till exempel, om din öppning är 12 inches bred och 20 inches hög, skär två brädor till 9 inches och de andra två till 21 inches. Rip alla fyra skivor till en bredd av 2 1/2 inches på bordet såg.

• Subtrahera 4 inches från de ursprungliga mätningarna. För panelen, skär tillräckligt 1 av 4 skivor på den modifierade höjdmätning så att när lagda sida vid sida, de är åtminstone lika bred som mätningen bredden.

• Lägg skivorna för mittpanelen sida vid sida. Placera en sträng av lim mellan varje led, sedan klämma ihop brädorna med ett par stora träbearbetning klämmor. Låt torka i 24 timmar.

• Montera de två yttre blad av en staplad dado blad satt i tabellen såg. Bredden på de kombinerade knivar bör motsvara en 1/4-tums hela snitt. Höj bladet till en höjd av 1/2 tum. Placera sågen staketet 1/4 tum till höger om bladet.

• Placera en av de båda sidostyckena på kanten, platt mot sågen stängslet. Slå på sågen, och vägleda styrelsen genom sågbladet, skära av en 1/4-tums hela spåret i kanten av stile. Skär en 1/4-tums hela spår i en kant av den andra stätta och de två skenorna.

• Mät i 1/2 tum från varje ände av de två skenorna, och gör en penna märke på varje sida av styrelsen. Sänk sågbladet till en höjd av 1/4 tum ovanför tabellen. Sätt en av skenorna in i geringslikaren (satt till 90 grader), och trimma bort materialet från en av blyertsmarkeringarna till slutet av styrelsen. Upprepa med märkena den motsatta sidan av skenan för att bilda en tapp. Denna tapp bör passa bekvämt i spåret av sidostyckena. Skär den andra änden av skenan, plus båda ändarna av den andra skenan på samma sätt.

• Byt ut staplade dado bladet i tabellen såg med en enda skarp metallblad. Placera en penna märke på bladets halsplattan direkt över mitten av den gängade sågbladet arbor.

• Ta bort limmade panelen från klämmorna. Trimma panelen till den färdiga dörren storlek minus 4 inches i både höjd och bredd.

• Sänk klingan under halsen plattan. Placera en 2 av 4 ombord platt på sågbordet, vinkelrätt mot sågbladet. Den främre kanten av 2 av 4 bör anpassas med blyertsmarkering på halsen plattan. Kläm fast två av fyra mot sågbordet med ett medium träbearbetning klämma.

• Placera trimmade panelen platt mot 2 av 4 till höger om sågklingan. Slå på bordet såg och höja sågklingan till 1/8 tum ovanför bordsskivan, vilket gör att klingan att skära något i 2 av 4. Tryck panelen längs 2 av 4 staket jigg, vilket gör att tabellen sågklinga att skära en grund båge längs hela sidan av panelen. Vrid panelen, och upprepa viken skärs längs alla fyra kanterna på ena sidan av panelen. Bara klippa framsidan av panelen.

• Höj kniven ytterligare 1/8 tum, och upprepa föregående steg, fördjupa cove nedskärningar på alla fyra kanter av den upphöjda panelen. Fortsätta processen att höja bladet något och fördjupa viken snittet tills alla fyra kanterna på panelen har endast 1/4 tum av lager kvar.

• Sand båda sidor av det upphöjda panelen, skenorna och ståndarna.

• Placera två kortare kanterna hos den upphöjda panelen in i spåren i de två skenorna. Applicera träbearbetning lim till tapparna på ändarna av de två skenorna, sedan in kanten av panelen och tapparna in i spåren i sidostyckena. Placera inte lim på den upphöjda panelen i spåren på skenorna och stegsidor, såsom den upphöjda panelen bör flyta inuti rälsen och stegsidor. Kläm fast färdig dörr i ett par stora träbearbetning klämmor och låt torka i 24 timmar.

• Ta bort klämmorna och ge den färdiga dörren en slutlig slipning.


Relaterade artiklar