Bollywood-tema Party Ideas

August 6

Bollywood-tema Party Ideas


Oavsett om du har indiska arv, är ett fan av indisk film eller bara har en önskan att sätta på en spännande, extravagant händelse, kan en Bollywood-tema fest gör för en minnesvärd upplevelse. Bollywood hänvisar till Indiens Bombay-baserade filmindustrin, som är känd för att producera episka melodramer som är lastade med fantasifulla, spännande scenkläder och utarbeta sång och dansnummer. Om du funderar på att vara värd en Bollywood-tema parti, det finns flera idéer som kan hjälpa.

Musik & Dans

Du kan inte ha en Bollywood part utan musik och dans, eftersom dessa är två av de mest integrerade funktionerna i så gott som alla Bollywood filmer. Enligt Bollywood världen, medan filmer från 1950-talet med fokus på klassisk och folkmusik stilar av sång och dans, modern Bollywood-filmer nu ofta införliva västerländska element, såsom elektroniska beats och moderna, hip-hop stil danssteg. Även om du kan spela musik från Bollywood filmer genom ett ljudsystem på din fest, kanske du också vill överväga att sätta på en film som presenterar den här typen av musik, såsom Baghban, Kabhi Khushi Kabhi Gham eller Slumdog Millionaire.

Klädkod

Att kräva dina gäster att klä sig i ljusa, flashiga Bollywood-stil indiska kläder är ett bra sätt att se till att atmosfären i ert parti förblir levande och sant till temat. För kvinnliga gäster, innebär detta bär traditionella saris (eller saris), som är långa längder av siden eller bomull som indiska kvinnor drapera omsorgsfullt runt deras kroppar. Medan den ena änden av sari täcker den nedre halvan av kroppen, som en kjol, den andra täcker huvudet och / eller skuldror. Män på festen ska klä sig i långa, drapering tunikor, eller sherwanis vilka som Indianet Zone anteckningar, är knälång, åtsittande kläder eller rockar som har stora, prydnadsknappar.

Dekorationer

När det gäller att dekorera för en Bollywood part bör ditt mål vara att kombinera etnisk med extravagant. Top Party Idéer rekommenderar att välja porslin, glas, servetter, dukar och andra objekt som har intrikata gulddetaljer eller broderi på dem. Du kanske också vill investera i minst en distinkt indisk display bit, såsom en elefant huvud, som symboliserar den indiska guden Ganesha. Om ditt utrymme fortfarande inte verkar ge bort att Bollywood vibe, anser täcker alla dina möbler med djärvt färgade Virmo eller dekorativa silke.

Ätbara Val

Samtidigt plocka upp några indisk mat från en lokal restaurang är en strategi för att mata dina gäster på en Bollywood fest, är ett annat alternativ att sätta dina kulinariska färdigheter på prov genom att laga mat själv. Top Party Idéer rekommenderar piska upp några klassiska indiska rätter, såsom samosas, som nötkött fyllda, triangulära bakverk; curryrätter, som är plattor av grönsaker eller kött tillagas i kryddade såser --- särskilt de som innehåller gurkmeja --- och långkornigt basmatiris, som är en stapelvara i det indiska köket och en gemensam sida skålen för curryrätter.


Relaterade artiklar