Hur man stoppar överdriven ögonblinkningar

August 6

Hur man stoppar överdriven ögonblinkningar


Överdriven ögonblinkningar, känd som blefarospasm är en ofrivillig rörelse sjukdom där mängden blinkande orsakar lidande och / eller stör normala verksamheten. Stress såsom bright lights, känslomässiga spänningar och trötthet kan provocera i början av överdriven ögonblinkningar under dagen. Det stannar vid dagens slut och vissa drabbade rapporterar en lull i blinka efter en god natts sömn eller när koncentrera sig på en viss uppgift. Tillståndet kan utvecklas till ett stadium där ögonlocken fortfarande kraftfullt sluten, vilket gör den sjuke tillfälligt blind. Från och med juni 2014 finns det inget botemedel finns men det finns vissa behandlingar som kan hjälpa till att lindra tillståndet.

Instruktioner

• Delta i en kurs i stresshantering med en arbetsterapeut. Du kommer att träffa andra drabbade och kan dela dina coping mekanismer. Om din blefarospasm orsakas av känslomässiga spänningar, lära sig att hantera stress kan lindra symtomen.

• Använd mörka glasögon. Vissa personer med blefarospasm hitta sina symtom förvärras i starkt solljus, så håll ögonen skuggade. Mörka glasögon gömmer även dina ögon från nyfikna åskådare, som kan sätta på stress och förvärra symtomen.

• Bygga ett stödjande nätverk. Drabbade har en rädsla för ihållande attacker och känner sig säkrare vistas bland bekanta omgivningar, sätta dem i riskzonen för social isolering.

• genomgå en cykel av botulinumtoxin, varumärke Botox injektioner. Detta kan försvaga eller slappna av musklerna är involverade i överdriven blinkar utan att störa normala ögats stängning. Behandlingen är endast en gång var tredje månad.

• Delta i medicinsk behandling om det injicerade Botox hjälper inte. Det finns en mängd olika läkemedel tillgängliga men deras framgång är osäkert, så medicinsk terapi är en trial-and-error rutt. Dessutom vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

• genomgå en operation för att avlägsna en del eller alla de muskler som svarar för ögat stängning. Kallade gradskiva myectomy, denna typ av kirurgi är det mest effektiva kirurgisk behandling av blefarospasm.


Relaterade artiklar