DIY Mic Shock Mount

December 2

DIY Mic Shock Mount


Studioinspelning mikrofoner är oerhört känslig så att de kan plocka upp något ljud. Detta innebär att de måste monteras på en stötsäker mic stativ som kommer att förhindra oavsiktliga ljud spelas in på grund av rörelser i inspelningsstudion. I huvudsak en chock fäste avbryter mikrofonen säkert men flexibelt på en mikrofon stativ med hjälp av ett elastiskt stöd. Gör din egen chock mount är så enkelt som att skapa en ram som att sträcka några gummiband eller hår band.

Instruktioner

• Skär rörkopplingen innanför varje öppen ände ner till inom 2 inches i botten sedan spänner över för att ta bort den biten. Du bör sluta med cirklarna i båda ändar förbundna med en materialremsa längst ner.

• Notch ut fyra ställen på varje cirkel jämnt fördelade runt omkretsen. Dessa urtag kommer att användas för att hålla de gummiband eller hår band så göra dem tillräckligt djupt att den elastiska inte glider av. Skårorna kommer att ha två snitt på vardera sidan om ett upphöjt område där det elastiska kommer att sitta.

• Borra hål i botten av röret. Skär bort klippet delen av mic stativ så att du har en plan plattform. Borra hål genom plattformen. Sätt en bult genom både röret och mikrofon stativ för att säkra dem tillsammans.

• Sträck elastiska över varje ände av röret i en korsmönster så att det finns ett torg i mitten. Skjut mikrofonen genom torget. Det bör vila säkert utan att glida. Använd olika storlek gummiband eller hår band vid behov.


Relaterade artiklar