Två-dimensionell Circus Art aktivitet för förskolebarn

May 20

Två-dimensionell Circus Art aktivitet för förskolebarn


När undervisning konst till förskolebarn, minns målet för projektet innebär att lära sig från att skapa konst, snarare än att producera en perfekt produkt. Förskolebarn befinner sig i olika skeden med utvecklingen av deras finmotorik. Cutting, teckning, hålla penslar och kontrollera lim flaskor kommer att bli svårt för vissa elever och lätt för andra. Tvådimensionella aktiviteter är platta, konstverk projekt med teckning, måleri, fotografi eller en komposit av dessa medier.

Cirkus scen Paper Collage

Använda cirkustema schabloner, tryckta former som schabloner, eller kakmått, har förälder volontärer spåra och klipp ut tillräckligt cirkus former för varje barn att ha ett stort urval att skapa en cirkusplats. Eller, skriva ut och har frivilliga utskuren cirkus bilder från utskrivbara färgsätta blad eller billig dollar store målarböcker (skanna och skriva ut). Studenterna kommer att "röra upp", så har extra för varje barn. Låt barnen att färga bilder, limma bilderna till tom kraftigare papper eller en tryckt cirkusbakgrund. Du behöver skolan lim eller limstift, papper bakgrunder, kritor eller markörer, och gott om klippa ut papperscirkustema figurer, djur och föremål. Om din klass är sax-kompatibel, kan barnen klippa ut sina egna cirkus siffror.

Akvarell Målningar

Skriv tillräckligt cirkustema färgämnen ark för varje förskola barn att ha åtminstone en. Ge en bricka med vattenfärger, kopp vatten och en pensel för att varje barn. Uppmuntra varje elev att måla sin cirkus-tema färg ark. Efter målningarna har torkat, kan barnen montera sitt arbete på kraftigare papper större än den ursprungliga målningen. Låt eleverna underteckna verk på fram- eller baksida. Om du arbetar på en cirkus enhet, kan dessa målningar användas för att dekorera en anslagstavla eller klassrumsväggen.

Clown Face Shapes Collage

Varje barn kommer att kräva en bit av 9-tums med 12-tums konstruktion papper (blandade färger), en 6-tums diameter vitt konstruktion papper cirkel (ansiktet), en 4-tums lång konstruktion papper triangel (hatt), en 2-tums diameter rött eller rosa papper cirkel (näsan), två 1 1/2-tums diameter svart papper cirklar (ögon) och en bit rött konstruktion papper. Låt barnen spåra sina handavtryck på den röda konstruktion papper och klipp ut. Barnen då kommer limma ansiktet till konstruktionspapper, handavtryck med fingrarna i riktningen av clownens haka ovanför ytan (hår), och hatten ovanför huvudet. Låt barnen att limma på ögon och näsa och rita en mun på ansiktet.

Tumavtryck turma Kort

Vik en bit av 8½-tum med 11-tums kartong i hälften för att bilda ett gratulationskort. Använda stämpeldynor i olika färger, låt barnen att placera sina tumavtryck på framsidan av kortet. Använd markörer eller pennor att vända tumavtryck i cirkusdjur, människor och föremål. Ge ett exempel på djur eller clowner som mindre fantasifulla elever kan använda som en riktlinje. Till exempel kan en vertikalt placerade tumavtryck har klottra cirklar runt toppen för hår och en triangel för en hatt. En elefant kan vara ett horisontellt placerade tryck med fyra stick ben, en linje för en stam och två triangel öron.


Relaterade artiklar