Hur man byter Vermikulit

February 28

Hur man byter Vermikulit


Vermikulit är ett vulkaniskt material som bryts och används i ingjutning blandningar. Trädgårdsmästare pris vermikulit potting mediet eftersom det hjälper ljusare marken, bistår i dränering och tillför näringsämnen som kväve och kalium. Vermikulit ingjutning blandning kan vara svårt att hitta på vissa ställen, men. Och medan det finns farhågor om asbest i vermikulit, är detta huvudsakligen begränsad till vermikuliten används som isolering, inte ingjutning mixar. Men ändå, om du inte kan hitta eller välja att ersätta vermikulit mixar, det finns gott om alternativ.

Instruktioner

• Blanda lika delar av del-steriliserad kompost, torv och perlit i en stor hink eller bassäng. Använd blandningen på samma sätt som du skulle använda vermikulit. Kombinationen av näringsämnen och egenskaper länsning av denna blandning är ett utmärkt substitut för vermikulit.

• Lägg byggmästare sand eller bränd lera till steriliserad kompost och torv om du föredrar att inte använda dyrare perlit. Detta är nödvändigt eftersom kompost kan bli så packad, kan anbuds rottrådar inte gräva även om det, och plantor kan bli bestulen på syre.

• Blanda en bra gödningsmedel in med din planteringsjord mix. Läs etiketter för att hitta en som passar bäst för den typ av växter som du växer, och följ anvisningarna om vilka andel bör läggas till din mix. Detta är viktigt eftersom ingen av de ingjutning mix alternativ lägga till näringsämnen som Vermikulit gör.


Relaterade artiklar