Delta muskelskada behandling

July 21

Delta muskelskada behandling


Den delta är en trehövdade muskeln som ligger på axeln som lyfter armen bort från kroppen. Deltoideusmuskeln smärta orsakad av inflammation, stam eller möjligen riva kommer att utvecklas om de lämnas obehandlade. Sök en läkares råd innan du fortsätter med rehabilitering.

Symptom

Symtom på en delta muskelskada inkluderar plötslig smärta på baksidan av axeln eller när man lyfter en förlängd arm på svagt motstånd och svullnad eller ömhet i muskler.

Begränsning

Ett viktigt steg i att behandla en delta muskelskada är att sluta utföra rörelse eller aktivitet som utlöste skadan. Tills muskeln rehabiliteras, ändra din rutin eller teknik.

Själv Behandling

Applicera en kylklamp i 15 minuter åt gången under de första 24 timmarna. Om det inte är alltför smärtsamt, sträcka på baksidan av axeln.

Medicinsk vård

Sport-skade specialister och läkare påskynda återhämtningen med hjälp av massagetekniker. Patienter ordineras ett rehabiliteringsprogram som består av sträckor, förstärkning och massage. Om en delta skada är allvarlig, kan läkare föreslå en operation.

Muskulös obalans

När du koncentrera din träning på övre spegeln muskler, såsom övre trapezius, främre deltamuskeln och bröstmusklerna, och försummar att utveckla de "icke-spegel muskler", lägre trapezius, romboider, latissimus Dorsi och bakre deltamuskeln, du skapar en muskulär obalans runt axeln. Deltoideus skador förebyggs och rehabiliteras genom att balansera nedre och övre muskler.

Förebyggande

Undvik ytterligare deltoideusmuskeln skada genom att balansera överkroppen träning. För varje tryck eller tryck övning du gör, införliva en pull eller en rad övning i rutin.


Relaterade artiklar