Hur man odlar meloner i en vertikal trädgård

January 7

Hur man odlar meloner i en vertikal trädgård


Ambitiösa trädgårdsmästare med begränsat utrymme enkelt nå sina växande mål genom att göra det mesta av det utrymme de har till förfogande. Med vissa växter, såsom meloner och gurka, innebär det att växa upp i stället för ut. Även om du är på en budget kan du dra nytta av den vertikala växande metoden genom att utbilda meloner och andra vining växter på befintliga staket eller byggnader. Använda billig privatliv gitter är ett annat sätt du kan ge stöd för din melon vinstockar. Även när dina meloner växer ovanför marken, kommer de att vara säker från många skadliga varelser som sniglar och snäckor.

Instruktioner

Använda en befintlig struktur

• Plantera frön eller starter växter 6 till 8 inches bort från ett staket eller annan struktur, såsom en friggebod.

• Kör spikar i staketet eller kasta 12 inches isär. Om ditt stängsel eller en byggnad är 8 fot lång eller mer, fortsätta köra spikar hela vägen till toppen. Kör spikar på 12-tums mellanrum längs hela längden på din planterade raden. Knytband mellan spikarna och tuck vinstockar under sträng när de växer tillräckligt länge för att nå den växande ytan.

• Montera köpt privatliv gitter till ditt staket eller en byggnad för att ge dina melon vinstockar en attraktiv stöd som att klättra. När vinrankorna når botten av gittret och börja växa rankor, träna dem på gittret genom att tvinna rankor runt den nedre delen av gittret.

Att bygga en fristående Trellis

• Gräva hål 2 fot djup för hörnstolparna, och sjunka en 2 av 4 ombord, 10 fot lång, i varje hål. Häll i snabbstelnande betong och vänta på att hårdna.

• Nail 2 av 2 brädor till toppen av dina fyra hörnstolpar för att konstruera en rektangulär form på toppen av dina inlägg.

• Montera köpt privatliv gitter till toppen av din fristående spaljé, med hjälp av spik eller skruv. Beroende på höjden av dina spaljé, kan du behöva klättra på en stege för att nå toppen.

• Plantera frön eller starter växter runt basen av varje hörnstolpe. När vinstockar börjar växa tillräckligt länge, vrida melon vinstockar på fyra hörnstolpar. När de når toppen, kommer de täcker gallret och utvecklings meloner kommer att hänga genom hålen i gallret.


Relaterade artiklar