Vilka är nackdelarna med affärsbanker?

April 12

Vilka är nackdelarna med affärsbanker?


Den brittiska kommersiella banksektorn erbjuder finansiella tjänster för alla företag. De tillgängliga tjänster inkluderar affärsmässiga bankkonton, inlåningskonton, företag bankkort och kreditkort, serviceboxar för out-of-timmars inlåning och pengar tillbakadragande på bankkontor eller uttagsautomater. Många brittiska företag är beroende av dessa anläggningar. Emellertid har affärsbankerna nackdelar såsom förseningar i öppna konton, en rad avgifter, dålig säkerhet för sparkonton, och hinder för upplåning.

Öppna ett konto

Att öppna en kommersiell bankkonto tar en till fyra veckor. Informationen en bank begär att se varierar beroende på typ av verksamhet. Ett befintligt företag måste ge reviderade räkenskaper går tillbaka två eller tre år tillsammans med eventuella aktiebrev, företagets stiftelseurkund och bolagsordning samt registreringsbevis. En start-up företag måste producera kassaflödesprognoser, en affärsplan och personliga kontoutdrag. Företagare måste ha legitimation såsom ett pass.

Avgifter

Vissa banker erbjuder gratis kommersiella banktjänster under begränsade perioder. När en period är över, en regelbunden månatlig eller årlig kontoavgift tillkommer. Mängden av detta kan bero på omsättning och storlek på ett företag. Affärsbankerna tar också avgifter för tjänster såsom kontantuttag vid filialer eller uttagsautomater, autogirobetalningar, BACS krediteringen och debiteringen, kontanter och checkar som betalas in på ett konto, kontanta byten, telefon bank och kontrollera betalningar.

Sparkonton

Företags sparkonton i affärsbanker kan ha låga räntor, stora minimi insättningar och uttag restriktioner. Dessutom är pengarna i ett brittiskt affärs sparkonto inte nödvändigtvis säkra. Om en bank misslyckas, Financial Services Compensation Scheme skyddar bara den första £ 85.000 för ett företag som uppfyller två av följande kriterier. Den får inte ha mer än 50 anställda, en balansomslutning på högst 3.260.000 £ eller en omsättning på högst 6.500.000 £.

Upplåning

Brittiska företag kan få hinder när de begär ett lån eller hypotekslån från en affärsbank. En bank kontrollerar kreditbetyg ett företag och beroende på resultatet kan begära garantier. Sådana garantier från företagare eller styrelseledamöter kan påverka personliga kreditbetyg. En bank kan också tvinga ett företag att tillhandahålla säkerhet för ett lån eller inteckning i form av en affärstillgång. En sådan tillgång är i fara om ett företag inte fullgör lån eller amorteringar.


Relaterade artiklar