Pomeranian Trim Stilar

January 24

Pomeranian Trim Stilar


En av de mest populära raser i USA, Pommerska (även känd som en Pom) är en leksak hund härstammar från den tyska Spitz. Sedan dess tjock dubbel päls är benägen att mattor, rekommenderas att Pomeranian ägare brudgummen sina hundar varje dag. Vissa föredrar att hålla håret trimmas kortare.

Underhåll

En Pomeranian ägare bör vara beredd att ge hunden en underhålls trimma varje vecka eller så. Överskott hår bör skäras bort från ansiktet, svansen, tassarna (topp och botten, liksom spikarna) och särskilt bröstet. Grader och annat skräp ofta fastnar i det långa brösthår av en Pomeranian. Använd enkla spik eller hår sax för denna operation, med katt klo trimmare att klippa naglarna. Börja grooming din Pomeranian medan det fortfarande är en valp, så det används för att tränas som en vuxen och inte göra ditt liv svårt.

Nallebjörn

Den nallebjörn cut är perfekt för Pomeranians som bor i varma klimat under sommarmånaderna. Det är en ännu all-over trim, bäst utförs av professionella groomers med elektriska hårklippningsmaskiner. Varje groomer har ett annat sätt att utföra samma stil - några groomers väljer att köra nallebjörn skärs helt för hand, med en sax.

Lion Cut

Lejonet cut är en annan somrig klädsel stil, ofta föredras av en Pomeranian ägare som inte vill helt förlora Pomeranian tjocka täckhåren. I ett lejon snitt är Pomeranian bål surrade kort, medan de lägre ben, svans och huvud behåller sin långa päls. En variation på detta är den "linje skär", för vilken groomer buzzes endast bröstet och buken hår.

Fullständig rakning

Full rakar rekommenderas inte av hunduppfödare och Pomeranian entusiaster. En Pomeranian bör aldrig rakat helt nakna, eftersom det ökar risken för smärtsamma inåtväxande hårstrån. Men Pomeranian ägare som bor i varma klimat och inte planerar att ange någon utställningar eller andra skönhetstävlingar kanske vill överväga det. Även den pommerska ytterrock inte kan se på samma sätt när det växer ut igen, kommer det att växa tillbaka och rakning kan göra Pomeranian mycket mer bekväm under sommarmånaderna.


Relaterade artiklar