Konstprojekt Om mayafolket och aztekerna

June 12

Konstprojekt Om mayafolket och aztekerna


Maya och Aztec kulturer är en viktig del av nordamerikanska historia. Dessa kulturer, som fanns i hela Mexiko, tenderade att ha konst som centrerad kring ljusa färger och solen. Allt från små Aztec sun stenar till gigantiska Maya steg pyramider, dessa kulturer hade en rik konstnärlig historia. Konst är ett naturligt val för att lägga till en lektionsplan på endera eller båda av dessa kulturer.

Aztec Mosaic Mask

Eleverna kan återskapa exempel på traditionella Aztec masker dekorerad med turkos och korall cottoplattor. Bilda en mask från svart eller mörkgrå lera med hjälp av en upp-och-ned papper skål som en form. Använd ytterligare lera för att bygga upp ögon åsar och munnar på masker. När masken är gjuten, kan eleverna rulla ut turkos och korall lera och skär den i brickor för att dekorera masken. Limma brickor för att masken medan leran är fortfarande smidig och låt torka.

Aztec Sun sten

Eleverna kan också använda lera för att göra en Aztec sön sten. Aztekerna gjorde solen stenar för att fira solen, som var deras främsta gudom. Ge eleverna en lerklump och få dem platta till den till en skiva och sedan använda en plast kniv att skära kanterna i trianglar, som representerar solens strålar. Använd extra lera för att göra ansiktsdrag på solen. När det är torrt, har eleverna måla sina sol stenar med lysande färger.

Mayan Step Pyramid

Egypten är inte den enda plats känd för pyramider; Mayans byggde spektakulära trapp-pyramiderna i Mexiko. Studenter kan skapa ett exempel på en stegad pyramid med användning papp kylskåps soda lådor och andra kartonger. Detta är ett stort projekt som kan ta en hedersplats i klassrummet, biblioteket eller skola lobby. Låt eleverna studera formen av ett verkligt steg pyramid och använda kartonger att bygga något liknande. Måla rutorna för att likna riktiga stenar.

Maya Namn

Passera ut en kopia av Maya alfabetet och låt eleverna använder symboler för att stava sitt namn. Eftersom Maya alfabetet är inte densamma som standard engelska alfabetet, kommer studenterna måste tänka på vad som låter skulle representera ljuden i deras namn. Låt eleverna göra affischer av deras Maya namn att ta hem eller plack för sina skrivbord.


Relaterade artiklar