Hur du ändrar en motorcykel innerslang

June 18

Hur du ändrar en motorcykel innerslang


Motorcykeldäck är otroligt stark och motståndskraftig. Dirt cyklar kan rida över vassa stenar och smuts vägar för år utan att behöva en däckbyte. Gatu cyklar kan ofta åka över glas och gropar lika länge. Men när ett däck så småningom går platt, kan det vara en prövning för att få fast på vägen utan de nödvändiga förnödenheter och kunskaper. Snarare än att vara strandsatta av det oundvikliga punktering, lära dig hur du ändrar din motorcykel inre röret och få tillbaka på vägen snabbt.

Instruktioner

• Ställ motorcykeln på centralstödet och balansera cykeln så punktering förhöjd från marken. Om du inte har en centralstödet på din motorcykel, stötta din cykel upp på en stadig föremål i närheten så att du kan arbeta.

• Ta bort den platta hjulet med punktering genom att lossa axelmuttern och skjuta axeln ur gaffeln eller vipparm. Hjulet ska falla ut på gaffelbenen eller svingarm fritt.

• Kil en hävstång däck mellan däcket och fälgen och dra i spaken ner mot navet i hjulet. Detta kommer att öppna en lucka i däckfoten. Sätt i en andra däckavtagare i denna lucka och skjut den längs kanten för att demontera däcket från fälgen. Ta bort den plana innerröret från insidan däcket.

• Pumpa upp ny slang något med hjälp av en handpump eller annan bärbar luftpump. Detta kommer att bidra till att förhindra nypa lägenheter medan montering av däckvulsten på fälgen. Sätt ventilen av röret in i ventilhålet av fälgen och tryck innerröret hela vägen upp in i däcket.

• Skjut däcket tillbaka på fälgen börjar vid ventilen. Använd dina händer för att driva så mycket av däckvulsten över kanten som möjligt. När det blir alltför svårt att pressa däcket på fälgen, kila fast en hävstång däck i mellan däcket och fälgen och dra upp bort från navet hos hjulet som sittplats däcket.

• Skjut hjulet tillbaka på plats i svingarmen eller gaffelbenen och sätt axeln. Dra åt axelmuttern ordentligt för att hålla hjulet på plats. Om punktering var på bakhjulet, kontrollera spänningen i kedjan och justera dina kedjespännare som behövs. Kedjan ska ha ungefär en halv tum av spel i båda riktningarna.

• Luft däcket till det rekommenderade trycket tryckt på däcksidan med hjälp av en handpump eller annan bärbar luftpump. Skruva på ventillocket, och du är redo att rida.


Relaterade artiklar