Behöver jag en ny generator eller batteri?

June 21

Behöver jag en ny generator eller batteri?


Både ett dåligt batteri och en dålig generator kan orsaka ett fordons elektroniska system för att misslyckas, vilket resulterar en bil som inte kommer att köras eller starta. Diagnos rätt problem kan hjälpa en bilägare spara pengar genom att köpa rätt del.

Batteri och generator Symtom

Symtom på en sviktande batteri och generator kan vara likartade. I allmänhet är batteriproblem brukar upptäckas när du startar en bil. Bilar som fungerar normalt, men är svårt att starta kan ha ett dåligt batteri. Dim eller fluktuerande strålkastare under körning normalt ett tecken på en sviktande generator.

Testning

Bilägare kan testa eleffekt av systemet med hjälp av en voltmeter. Dessutom kommer de flesta bildelar butiker testa både batterier och generatorer gratis. Delar butiker kan normalt testa generatorer och batterier som har tagits bort från bilen, liksom de som fortfarande är monterad i bilen.

Andra problem

Elektriska system kan misslyckas av ett antal andra än ett dåligt batteri eller generator skäl. Korroderade batterikablarna eller lösa ledningar till generatorn kan också orsaka problem. En lös rem kan glida och orsaka generatorn misslyckas med att ta betalt. Bilägare bör kontrollera dessa enkla och billiga till fix problem innan de köper ett batteri eller generator.


Relaterade artiklar