Skillnaden mellan Girl & Boy Hamstrar

April 1

Skillnaden mellan Girl & Boy Hamstrar


Manliga och kvinnliga hamstrar liknar vid första anblicken. De har inte uppenbara skillnader i färg, vilket kan ses i många sällskapsfåglar eller storlek, vilket kan ses i andra gnagare som råttor. Naturligtvis är det bra att känna till kön när du namnger en hamster, och det kan påverka beteende och sjukdomsrisk. I fallet med dvärghamstrar, som bör hållas i par eller små grupper, är det viktigt att känna till kön. Situationen för att köpa två flicka hamstrar som visar sig vara en pojke och en flicka resulterar vanligtvis i baby hamstrar, som inte är särskilt lätt att hitta bra hem för.

Fysiska skillnader

Den externa genitalier hos hamstrar är diskret och ganska svårt att se. Kön en hamster, plocka upp och vända den upp och ned. Kvinnliga hamstrar har två små hål mycket nära varandra nära svansen. Hanar har också två små hål - penis dras --- men hålen är längre ifrån varandra, nästan 1/2 tum i syriska hamstrar. De har också testiklar närmare kroppen, som de kan dra. Man dvärghamstrar har doftkörtlar på magen, ungefär där en marin skulle vara hos människa. Kvinnliga hamstrar har bröstvårtor som körs på vardera sidan av magen, men dessa är mycket svårt att se, särskilt på dvärghamstrar eller långhåriga syriska hamstrar.

Att köpa Manliga eller kvinnliga Hamstrar

Det rekommenderas att du köper hamstrar från en uppfödare eller få dem från ett djurreservat, och dessa platser kommer att veta kön. Om du planerar att ta en hamster från någon annanstans, till exempel en vän eller granne, måste du sex det. Djuraffär personal kanske inte vet hur man sex hamstrar så det är alltid klokt att kolla själv, även om personalen insisterar en viss tank endast innehåller manliga eller kvinnliga hamstrar. Med syriska hamstrar, kan du vänta tills hamstern mognar och processen är enklare om du är osäker. Det finns ingen risk för en ensam hamster avel. Med dvärghamstrar, kan du behöva hjälp. En lokal gnagare klubb kan ge stöd. Det kan också vara värt att ta alla hamstrar till veterinären för en första hälsokontroll och könsbestämning.

Sjukdomar

Medan effekterna av kön på sjukdomsrisk är välkända inom väl studerade djur såsom råttor och större husdjur som katter, hundar och kaniner, är mycket mindre känt om hamstrar. Kvinnliga hamstrar verkar mer benägna att cancer, främst cancer i livmodern.

Beteende

Anekdotiska bevis, vilket inte är ett bevis föreslår kvinnliga hamstrar tillbringar mer tid hamstring mat och göra bon och göra mer beslutsamma ansträngningar att fly. Vetenskapliga studier har visat att det finns några tydliga skillnader i sociala beteende manliga och kvinnliga hamstrar. Till exempel, manliga hamstrar förblir undergiven om de förlorar ett slagsmål med en annan hane mycket längre än kvinnor, som kan vara undergiven bara kortfattat eller inte alls.


Relaterade artiklar