Hur man gör en Draperad kjol som är lång

March 27

Hur man gör en Draperad kjol som är lång


En draperad kjol är en typ av en kjol med volanger som går ner det. Det är en populär, smickrande, lätt att göra mode objekt som kan göras när som helst längd som passar dina önskemål. Det är ofta ganska kort, men för denna tutorial, kommer en lång draperad kjol göras.

Instruktioner

• Använda en fodral kjol som passar dig som en mall, skär tyget som du vill använda för din draperad kjol. En fodral kjol är en slags åtsittande kjol som vanligtvis är gjord av ett elastiskt material. Mät omkretsen på kjolen, lämnar 1 tum för sömmen och skära tyget till denna omkrets. För längd, mäta med måttband där du vill att kjolen falla till på benen. Mät avståndet från din midja. Klipp tyget till denna längd. För en lång, golv längd kjol, mäta avståndet från din midja till golvet.

• Klipp ut breda remsor av tyg som mäter 10 inches i längd och 4 inches i bredd. Antalet bitar du skär beror på längden på din kjol och ska alltid vara i multiplar av 4. För en fotsid kjol, kommer 24 stycken att räcka. Dela upp remsorna i par och sy varje par så att de bildar ett rör. Gör detta genom att placera två remsor ovanpå varandra så att de anpassar, sy sedan en 1/4 tums söm längs längden av remsan.

• Cross två rör i syfte att få dem att ha en draperingseffekt. Gör detta genom att placera ett rör på toppen av den andra. Vik en ände av den nedre röret över det övre röret, så att den vidrör dess andra ände. Gör detta till det andra röret. De ska visas för att låsa. Gör detta till alla dina rör. Du bör sluta med 3 "rör kors." Kjolen kommer att bestå av dessa volanger.

• Placera förregling rören som du just har gjort i en rad. Dessa kommer att sätta på din kjol så att de är vinkelräta mot riktningen för benen när du bär kjol. Dessa rör bör sträcka så att "nterlocking" delarna av alla rören kör längs mitten av kjolen.

• Sy lappande rören på plats så att de inte kommer att falla av kjolen.

• Sy de två ändarna av huvud kjol tyg tillsammans så att de bildar din kjol.


Relaterade artiklar